Kobane International Film Festival

Kobane International Film Festival

(KIFF) som er Kobanes Internationale Film Festival finder sted fra den 13. til den 19. november i byen Kobane. Kobanes heroiske ånd og sejr er efterhånden kendt i hele verden efter Islamisk Stat mødte stor nederlag til de kurdiske styrker.

En del passioneret og engagerede unge fra Kobane har arbejdet hårdt på at sikre, at festivalen i år vil se deltagelse af internationale filmskabere såvel som lokale. Der er gået tre år efter frigivelsen og sejren imod Islamisk Stat.

De unge arrangører arbejder hårdt på at forbedre dialogen mellem det lokale samfund og det globale netværk. Festivalen vil have workshops, paneler, screenings hvor lokale virkeligheder og oplevelser fra hele verden kan deles.
Hele teamet omkring festivalen vil være modstand, kvinder og kulturel suverænitet. I år vil festivalen være åben for kortfilm, lange dokumentarer og en masse film fra kvindelige filmskabere hvor emnet om kvinden vil være i fokus.

Arrangørerne understreger at styrkelsen af båndene mellem Rojava og verden er utrolig vigtig i år. Derfor har man gjort ekstra ud af at invitere mange gæster fra udlandet.

Rojava:
Kort efter borgerkrigen i Syrien har den nordlige syriske enklave fra Rojava oplevet og oprettet en unik samfundsmæssig forandring. Et demokratisk selvstyre system blev oprettet i 2013 af kurderne i Syrien. Dette system bygger på feministiske, økologiske og fællesværdier.
Rojava systemet/modellen har udfordret det patriarkalske system bemyndiget af etniske og religiøse minoriteter samt græsrodsbevægelser.

På trods af modstand og trusler fra omkring liggende lande samt Islamisk Stat, skriver Rojava folket en ny side i historiebøgerne.

KURDISK KULTUR NYHEDER