Korridor til Kobanê nødvendig

Korridor til Kobanê nødvendig

Heyva Sor i Kobanê påpeger endnu en gang, at det er nødvendigt og afgørende at få skabt en humanitær korridor ind til Kobanê for at få nødhjælpen ind til byen. Befolkningen i Kobanê har behov for korridoren for at kunne klare sig, udtalte Dr. Menaf Kitkane fra Kobanê.

Dr. Menaf Kitkane er meget bekymret for situationen og håber, at de allierede lande vil bidrage med at skabe en korridor inden det er for sent. ”Nødhjælpen skal frem, da behovene kun er stigende for hver dag der går. Folket mangler bl.a. medicin til de sårede, syge og ældre,” fortsatte Kitkane.

Heyva Sor er blevet mere synlige i Kobanê efter, at YPG- og YPJ-styrkerne har vundet byen tilbage. Det er blevet mere trygt for deres medarbejder at bidrage med noget hjælp til byen efter, at ISIS har tabt slaget i Kobanê. Heyva Sor var i starten af modstanden i Kobanê nødt til at flygte fra området på grund af den meget kritiske sikkerhedssituation, hvor store områder af byen var overtaget af ISIS. Man stoppede med at operere i selve byen og rykkede uden for byens grænser, hvor sikkerheden trods alt var bedre.

Dr. Menaf Kitkane: ”Da ISIS startede sine angreb på Kobanê startede de blandt andet med at destruere vores såkaldt nødhjælpsområde. Men nu har guerillastyrkerne skabt os et sikkert område, hvor vi kan operere og hjælp folket så godt som det nu er muligt under disse meget vanskelige forhold. Lige nu har vi 15 frivillige i Kobanê, som knokler i døgndrift for at få tingene til at fungere nogenlunde. Jo flere civile der vender tilbage til byen des mere nødhjælp er der behov for. Det skal også nævnes, at angrebene d. 29. november mod vores grænsepost ved Mürsitpinar ødelagde vores depot som blandt andet indeholdt medicin og andre nødvendige materialer, så vores behov er selvfølgelig ikke blevet mindre.”

Heyva Sor prøver med de midler de nu en gang har at hjælpe civilbefolkningen. Man fokuserer på at hjælpe med helbredsmæssige problemstillinger såsom medicinering.

”Vi er dagligt på besøg for at hjælpe med medicineringen hos dem, hvor der er størst behov og selvfølgelig de steder, hvor sikkerheden er acceptabel. Men det er ikke kun medicinen som er akut, eksempelvis mangler vi også bleer til spædbørn og basale madvarer. Derfor opfodrer vi endnu en gang alle nødhjælpsorganisationer om at lægge et større pres på, så vi kan få skabt en humanitær nødhjælpskorridor ind til Kobané. Så længe at konflikten er i gang er en sådan korridor nødvendig for vores overlevelse,” sagde Dr. Menaf Kitkane.

Indland NYHEDER Udland