Kurdisk presse vil fortsætte med at eksistere

Den første udgave af en kurdisk avis i historien blev udgivet for 122 år siden. Den 4-siders kurdiske avis blev udgivet af Mîqdat Mîdhat Bedirxan i Kairo, Egypten, den 22. april 1898.

Når vi ser tilbage på historien, vil vi se, at ikke mange ting har ændret sig siden da. Den kurdiske presse har altid været målrettet, og forskellige magter har altid haft til formål at dæmpe den. Mange kurdiske journalister er blevet arresteret eller myrdet. På trods af alle arrestationer og pres er de i stand til at formidle begivenhederne i det kurdiske område.

Som sagt er den kurdiske presse, der har været udsat for undertrykkelse og forfølgelse i årevis, stadig udsat for det samme pres i dag. Mange kurdiske aviser og tv’er blevet lukket.

Kurdiske medier oplever ikke kun forfølgelse i Tyrkiet, Iran, Irak og Syrien. Også i Europa, herunder Danmark oplever man forfølgelse.

Vores netavis Nudem har eksisteret siden 2011. I den tid Nudem har eksisteret har vi været udsat for hacking. Vores side var lukket i flere dage. Vi måtte bruge alle kræfterne på at få siden tilbage.

Forfølgelsen mod den kurdiske presse vil fortsætte, indtil de stopper med at afsløre uretfærdigheder i samfundet for offentligheden.

KURDISK KULTUR NYHEDER