KURDISKE KVINDER I NORD- OG ØSTSYRIEN/ROJAVA: 3 FOREDRAG

KURDISKE KVINDER I NORD- OG ØSTSYRIEN/ROJAVA: 3 FOREDRAG

Folkeuniversitet Skjoldungenes Land afholder i november måned en serie helt usædvanlige foredrag – om kurdiske kvinders dominerende rolle i opbygningen af samfundet i den tredjedel af Syrien, der ligger i den nordøstlige del af landet, efter befrielsen for Islamisk Stat. Befrielsen blev gennemført af De Syriske Demokratiske Styrker, SDF, i samarbejde med den internationale koalition mod Islamisk Stat. Området går også under navnet Rojava, der betyder vest-Kurdistan.

Foredragene holdes af den dansk-kurdiske forsker Mustafa Kemal Topal, der er uddannet i psykologi og Internationale Udviklingsstudier på Roskilde Universitet. Han har i foråret 2022 modtaget en stor international post-docbevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at gennemføre projektet Kurdiske kvinders demokratiske eksperiment i det nordlige Syrien efter konflikten. Projektet udføres frem til 2024 på University of Central Florida, USA.

Foredragene, der er baseret på tre rejser i Rojava, vil belyse de kurdiske kvinders særlige tilknytning til naturen, hvordan de har udviklet deres kvindefrigørelsesidealer i de kurdiske bjerge, og hvordan det søges virkeliggjort i deres deltagelse i gennemførelsen af styreformen ’Demokratisk Konføderalisme’ i Rojava.

Foredragene afholdes i foredragssalen på Roskilde bibliotek torsdag kl. 19.15-21.00 d. 10., 17. og 24. november. Deltagelse i alle tre foredrag koster 280kr, og tilmelding sker på www.skjoldfolkeuni.dk, under MENU: Program. (Eller direkte på https://fuko.dk/?post_type=kurser&p=6774.  Man kan også tilmelde sig hvert af de tre foredrag for 120 kr. pr. stik.

DEBAT NYHEDER