Leyla Güven sultestrejker på 90. dag

Leyla Güven sultestrejker på 90. dag

Leyla Güvens sundhedsproblemer bliver værre.

Muskel smerter, søvnproblemer og Güven kan efterhånden ikke gå uden støtte, Güven har tabt omkring 11,5 kilo siden hun begyndte at sultestrejke.

Leyla Guven blev anholdt i Diyarbakir E-type Fængsel hvor hun startede sultestrejken, Güven fortsætter sin sultestrejke på 90. dag i sit eget hus.

Baggrund

Leyla Güven er på sin 90. dag i sin sultestrejke og hendes tilstand er kritisk. Siden hun begyndte, har 162 andre fængslede fulgt efter.

Leyla Güven er fængslet parlamentsmedlem, og det er første gang i Tyrkisk historie, at en repræsentant for et politisk parti ikke løslades efter at have blevet valgt til parlamentet. Güven er medlem af HDP og blev fængslet sidste år efter at have udtalt sig kritisk om invasionen af Afrin.

Hun begyndte sin sultestrejke for tre måneder siden for at protestere mod isolationsfængsling i Tyrkiet, især hvad angår Abdullah Öcalan, som har været isoleret på fængselsøen Imrali siden 1999 og flere år i træk ikke har måtte se hverken familie eller advokater.

Siden 2016 har ingen vidst, hvordan hans situation var, og kun med Leyla Güvens sultestrejke var det muligt tidligere i januar at presse den Tyrkiske stat til at lade Öcalans bror se ham for første gang i to år.

Indland NYHEDER Udland