Militærkuppet er overstået, men anholdelserne fortsætter

Militærkuppet er overstået, men anholdelserne fortsætter

Efter det mislykkede kupforsøg er Tyrkiet på vej tilbage til den normale tilstand.

Den tyrkiske indenrigsminister Efkan Ala siger, at de nu har kontrol over situationen. Efkan Ala meddeler, at de har arresteret hovedaktøren bag kuppet, altså den tidligere hærchef for Søværnet Akin Öztürk.

Desuden oplyser indenrigsministeriet, at græske myndigheder har tilkendegivet, at de vil udlevere otte kupmagere, der i går søgte asyl i Grækenland.

AKP betragter den mislykkede kupforsøg som en demokratifest

I går væltede der ind med billeder af menige soldater, som blev lynchet i diverse sociale medier. Menige soldater blev lynchet af tilhængere af regeringspartiet AKP, efter at Erdogan opfordrede alle til at gå ud på gaderne.

I går var AKP-tilhængere ude på gaderne, idet de betragter sig selv som vinderen af det mislykkede kupforsøg.

Kupforsøget har indtil videre kostet 265 livet. Og 1.400 er blevet såret. Desuden har regeringsstyrkerne siden i går arresteret omkring 3.000 soldater og 2.700 dommer.

Kort historik

Det tyrkiske militær meddelte fredag aften, at militæret havde overtaget magten. Meldingen kom kort efter, at to store broer var blevet lukket og mange jetfly fra tyrkisk flyvåben fløj lavt over Ankara.

Den tyrkiske primærminister havde i første omgang påstået, at der var tale om et forsøg på militærkup, som en lille gruppe i militæret stod bag.

En gruppe militærfolk fik overtaget statsejet fjernsyn TRT, hvor militæret officielt meddelte militærkuppet.

Dernæst kom der meldinger om, at der var konfrontationer mellem militæret og politibetjente, især i byen Ankara.

Kort efter militærets udmelding om kup havde Erdogan via en mobiltelefon forbindelse opfordret alle til at gå ud på gaderne. Medformanden for Folkenes Demokrati Parti (HDP) Selahattin Demirtas havde til gengæld opfordret alle til at blive indendøre og ikke lade sig blive provokeret.

Indland NYHEDER