Musiker kidnappet og tævet af politiet

Musiker kidnappet og tævet af politiet

I Kurdistan bliver folk gentagne gange varetægtsfængslet af politiet og sat under pres for at opgive deres kulturelle og politiske engagement. En af dem er musikeren Dildar Didêrî.

Dildar Didêrî, hvis rigtige navn er Ali Çetinkaya, siger, at han blev kidnappet, tævet og truet af folk, der udgav sig for at være politibetjente. 

Kidnapningen af ​​Dildar Didêrî fandt sted på en busstation i Bismil, sydøst for Amed. Efter at have besøgt familien i regionen forberedte musikeren sig på at tage tilbage til sit hjem i Batman. På vej hjem blev han stoppet af tre mænd. “De viste mig deres politi-id og satte mig ind i et køretøj. Jeg blev dog ikke taget til politistationen. Jeg blev kørt til landsbyen Üçtepe, omkring ti kilometer sydvest for Bismil,” sagde Dildar Didêrî.

Der blev stillet en række spørgsmål til Dildar Didêrî. Fordi han nægtede at svare, blev han truet og slået. “De sagde: “Hvis du hjælper os, hjælper vi dig.” I mellemtiden blev de ved med at slå mig.”

Senere blev Dildar Didêrî forladt ved en ​​vej. Om gerningsmændenes mulige motiver sagde han, at hans kidnapning var et angreb på kurdisk kunst og kultur. 

”Vi er forpligtet til at fremme kurdisk kulturarbejde og til at opretholde det kurdiske sprog. Det er derfor, vi bliver angrebet,” sagde Dildar Didêrî.

KURDISK KULTUR NYHEDER Udland