Ny kampagne igangsat for Abdullah Öcalan

Ny kampagne igangsat for Abdullah Öcalan

Efter det mislykkede kupforsøg i Tyrkiet er kurderne bekymret for Abdullah Öcalans tilstand.

I en længere tid har den kurdiske leder Abdullah Öcalan ikke fået lov til at se sin familie og advokater. I den forbindelse er der blevet igangsat en ny kampagne i Europa og i Mellemøsten. Målet er at få oplysninger om Abdullah Öcalans tilstand.

KCDK-E, den største kurdiske institution i Europa, har lanceret en brevskrivning til Forebyggelse af Tortur (CPT) for at henlede opmærksomheden omkring Abdullah Öcalans tilstand.

“Appel til Den Europæiske Komité til Forebyggelse af Tortur – CPT

Den tyrkiske præsident Erdogan har taget en beslutning om at intensivere krigen mod kurderne og ødelægge kurdiske byer. De kurdiske parlamentsmedlemmers immuniteter er blevet fjernet, og borgmestre er blevet fængslet og fjernet fra deres stillinger.

AKP-regeringens undertrykkelse har udløst et kupforsøg i Tyrkiet. Efter det mislykkede kupforsøg har præsident Erdogan udnyttet dette til at udvide sin magt i Tyrkiet. 

Under disse omstændigheder har vi alvorlige bekymringer for Abdullah Öcalans tilstand. Denne bekymring deles af hans familie, hans advokater, det kurdiske folk og den brede offentlighed.

På dette kritiske tidspunkt opfordrer vi CPT til at opretholde sit ansvar. CPT skal mødes med Abdullah Öcalan, men også kræve, at hans advokater og familie får lov til at mødes med ham.

Vi ser frem til en hurtig indsats.”

Kilde: Rojhelat.org

Indland NYHEDER Udland