Öcalan er en verdensleder

Öcalan er en verdensleder

Den anerkendte ungarske filosof og professor Gaspar Miklos Tamas udtalte i den forgange uge i et interview med mediet ANF, at han anså Öcalan som en leder i kategori med Gandhi, Maniu, Benes, Sun Yat-Sen og Mandela.

Gaspar Miklos Tamas opfordrer til, at man løslader Öcalan, da den uretfærdige isolationsfængsling nu havde stået på i over 20 år. Tamas anser Öcalan med hans ideer for fred og demokrati som en person, der kan være med til etablere et mere stabilt Mellemøsten. Öcalan er med sine ideer med til at gøre Mellemøsten til en mere demokratisk region.

Tamas sagde bl.a., at Öcalan ligesom Mandela og Gandhi kan være med til at udarbejde en permanent fredsproces, når han bliver løsladt. Mandela og Gandhi blev også fængslet på uretfærdigvis og efter at de kom ud, fik de etableret en permanent fredsproces.

“Europa bør støtte op om løsladelsen af Öcalan, da Öcalan’s ideer kun vil gavne demokratiets vilkår i både Tyrkiet og Mellemøsten. Hvis der ønskes en styrkelse af de demokratiske værdier, så løslad Öcalan”, fortsatte Tamas.

Gaspar Miklos Tamas undrede sig samtidig over, at man de senere år i bl.a. Tyskland vælger at lukke kurdiske foreninger, hvis mål er at oplyse om den politiske udvikling i Kurdistan og intet andet. Med en sådan udvikling støtter man Erdogan regimet og lægger kun et udemokratisk pres på de demokratiske kurdiske organisationer.

Indland NYHEDER Udland