Öcalans bror: Loven gælder ikke i Imrali-fængsel

Öcalans bror: Loven gælder ikke i Imrali-fængsel

Mehmet Öcalan, broren til Abdullah Öcalan, siger, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols afgørelse om, at der ikke findes tortur i Imrali-fængsel er en politisk beslutning.

Öcalans familie og hans advokater har ikke modtaget informationer fra Abdullah Öcalan i flere år. De tyrkiske myndigheder tillader ikke familien og hans advokater at besøge ham.

“Ifølge loven har hver fanger ret til at møde sin familie og advokater. Men hverken familien eller advokaterne kan mødes med Abudllah Öcalan. Den tyrkiske stat er i strid med folkeretten, advokaterne og hans familie skal møde ham. Det er hans ret. Vi skal altid få informationer om hans status,” siger Mehmet Öcalan.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har for nyligt udgivet en skriftlig meddelelse, at der ikke bliver udstedt tortur i Imrali-fængsel.

Mehmet Öcalan er utilfreds med afgørelsen. Han mener, at det er en politisk beslutning og siger følgende:

”Hvis rettighederne skal beskytte alle, skal det også beskytte Abdullah Öcalan og hans kammerater. Rettens afgørelse er en politisk beslutning, den er ikke baseret på rettigheder. Møder med Abdullah Öcalan har ikke været muligt i de sidste tre år. Har Det Europæiske Menneskerettighedsdomstol ikke set det?”

Isolationen af Öcalan er en isolation mod kurderne

Ifølge Mehmet Öcalan ønsker den tyrkiske stat ikke at løse det kurdiske problem i regionen, så derfor pålægger de Abdullah Öcalan sådan en isolation.

Mehmet Öcalan fortæller, at Abdullah Öcalan ønsker fred i Mellemøsten, så hans isolation skal straks ophøres. Det kurdiske problem vil blive løst gennem hans frigivelse.

Indland NYHEDER Udland