Opråb fra ezidierne i Shengal

Opråb fra ezidierne i Shengal

Af Fey-Kurd

Vi kurdere i Danmark er bekymret for den seneste udvikling i Shengal.

Den Demokratiske Autonome Forsamling i Shengal (MXDŞ) har udtrykt stor bekymring for befolkningen i området efter styret i Bagdad og KDP den 9. oktober 2020, indgik en aftale om at indsætte militære tropper ind i selvstyreområdet i Shengal. MXDŞ frygter, at aftalen vil medføre nye massakrer på ezidierne. Ezidierne bliver betegnet, som vantro af Bagdads shia dominerede styre og man er stærkt bekymret for, at militære fraktioner (både shia og sunni) vil udnytte dette vakum og deres magt til at udrydde ezidierne.

Den Demokratiske Forsamling (MXDŞ) har i en skriftlig erklæring appelleret til verdenssamfundet om, at Shengal og ezidierne endnu en gang står over for at blive udslettet med denne militære aftale mellem KDP og Irak. MXDŞ har oplyst, at de flere gange har forsøgt at indgå i dialog med styret i Irak og KDP om Shengal, men desværre uden held.

Feykurd i Danmark deler Den Demokratiske Autonome Forsamlings bekymring. Feykurd mener, at man jf. demokratiske principper bør inddrage MXDŞ i de aftaler, der vedrører det område, som MXDŞ er repræsentanter for.

Med henvisning til de brutaliteter, som ISIS udsatte ezidierne for i Shengal i 2014, hvor ISIS med støtte fra Erdogan næsten udslettede ezidierne, så frygter man, at denne aftale vil udsætte ezidierne i Shengal for samme trussel.

Den Demokratiske Autonome Forsamling i Shengal er et led i selvstyre området, hvor der er etableret enheder, der står for sikkerheden i området. Aftalen mellem styret i Bagdad og KDP vil ødelægge den stabilitet, der er i Shengal og vil være en katastrofe for ezidierne.

Vi opfordrer derfor alle venner af det kurdiske folk, demokrater, humanister og fredselskende til at møde op og vise solidaritet med ezidierne.

Demonstrationen finder sted kl. 14:00 foran den irakiske ambassade i København.

Fey-Kurd er selv ansvarlig for sine holdninger.

NYHEDER