Pressemeddelse vedrørende Leyla Güven

Pressemeddelse vedrørende Leyla Güven

Læs Feykurds seneste pressemeddelse vedrørende Leyla Güven.

“Tyrkiet fortsætter den ulovlige forfølgelse af det folkevalgte tidligere parlamentsmedlem, Leyla Güven.

En domstol i Tyrkiet har i går dømt den fremtrædende kurdiske oppositionspolitiker, Leyla Güven, til 22 års fængsel. Hun var ikke selv tilstede i retten, da afgørelsen faldt, men der blev udstedt en kendelse om at anholde hende i Diyarbakir med det samme.

Leyla Güven blev ulovligt frataget sin parlamentariske immunitet i juni i år midt i corona pandemien.

Leyla Güven, fra HDP, People’s Democratic Party, blev i går dømt 22 års fængsel på grund af terroranklager.

HDP har udtalt, at de vil appellere dommen og beskrev dommen som “en fjendtlig handling mod alle kurdere og hele oppositionen”.

Güven har tidligere været fængslet i 2018 efter hun kom med kritiske udtalelser omkring Tyrkiets beskidte militære invasion i Afrin i Nordsyrien.

Under sin fængsling i 2018 påbegyndte Güven en sultestrejke i protest mod de umenneskelige fængselsforholdene PKK-lederen, Abdullah Ocalan, er udsat for på Fænselsøen, Imrali. Efter næsten 200 dags sultestrejke, blev Güven løsladt “under domstolskontrol” og Öcalan fik lov til at tale min sine advokater.

I en erklæring efterfølgende beskrev HDP Güven som “en person i kamp, ​​der har dedikeret sit liv til fred. Hun er et æresmonoment”.

Mange politikere, herunder DTK-medformand Berdan Öztürk, DBP-medformand Keskin Bayindir, var tilstede ved retsbygningen, da Güven i morges blev stillet for en dommer. Güven råbte til dem, der var der for at støtte hende: “Der er ikke noget problem. Arbejd hårdt, jeg kommer snart tilbage.”

Feykurd fordømmer den ulovlige anholdelse af Güven. Anholdelsen af Güven er endnu et forsøg på at tie oppositionen i Tyrkiet ihjel.
Vi opfatter anholdelsen af Güven, som et tegn på, at man ønsker at knægte det kurdiske folk og den kurdiske frihedskamp.
Vi beder det internationale samfund om at presse Tyrkiet til øjeblikkeligt at løslade Leyla Güven og de andre politiske fangere!

Sig stop til Tyrkiets angreb og undertykkelse af det kurdiske folk”.

NYHEDER