PYD’s 8. kongres blev holdt i Bruxelles

PYD’s 8. kongres blev holdt i Bruxelles

PYD’s 8. kongres blev holdt i den belgiske hovedstad, Bruxelles. Kongressen varede to dage og 700 diplomater var blevet inviteret fra hele Europa og Mellemøsten.

Kongressen begyndte med et minuts stilhed til minde om krigerne fra YPG/YPJ, der mistede livet i det syriske Kurdistan.

Åbningstalen blev holdt af PYD’s europæiske repræsentant, Zuhat Kobanê. Han hilste de fremmødte og sagde, at de ville fortsætte kampen mod friheden.

PYD-formændene Asya Abdullah og Salih Muslim sagde, at PYD har gjort en bemærkelsesværdig fremgang i løbet af 13 år siden sin etablering. Dernæst sagde de, at PYD fortsætter sin kamp baseret på økologi, kvindernes frihed og demokrati. Begge to påpegede, at de ønsker et føderalt og demokratisk system i Syrien, hvor alle identiteter og kulturer kan leve frit.

Herefter talte Aldar Xelil på vegne af TEV-DEM. Han sagde, at man ikke ønsker at opdele Syrien. Tværtimod ønsker man en demokratisk styreform.

Forældrene til den britiske YPG-kriger Trancey Howell, der mistede livet i syrisk Kurdistan, sagde, at de var stolte af deres søn.

“Vores søn var en revolutionær. Han faldt som martyr i syrisk Kurdistan for menneskeheden. Han oplevede syrisk Kurdistan som sin egen familie. Han elskede dem.”

Kilde: Ekurd.net

Indland NYHEDER