Rapporter afslører planlagte attentater mod HDP’s medformand Selahattin Demirtas

Rapporter afslører planlagte attentater mod HDP’s medformand Selahattin Demirtas

Det er nu kommet frem i lyset, at HDP har modtaget en række rapporter om planlagte attentater mod partiets medformand, Selahattin Demirtas, lyder det fra Sirri Surreya Önder, HDP-politiker.

”Vi er blevet advaret om omfattende attentater mod Demirtas fra seriøse kilder. Men vi overvinder vores bekymringer ved at arbejde mere og ved at være mere forsigtige,” siger Önder i et interview med Voice of America.

Önder fortæller, at de planlagte attentater ikke vil føre til yderligere foranstaltninger for at forhindre potentielle angreb, da det er imod partiets holdning.

”Vi synes ikke, at det passer ind i vores revolutionære perspektiv at forøge mængden af mennesker omkring os, eller at sætte sikkerhedsvægge op mellem os og borgerne. Når vi omringer os selv med sikkerhedsvægge, vil vi komme til at distancere os fra borgerne. For os, er døden mere prisværdigt end at sætte barriere mellem os og borgerne,” siger Önder.

Sirri Surreya Önder er for tiden selv i gang med sin valgkampagne i Ankara uden politibeskyttelse. Ligesom Demirtas fører Önder også valgkampagne i egen privat bil i selskab med to andre mennesker.

HDP har i den igangværende valgperiode allerede været under angreb. For nyligt blev to lokale HDP-kontorer ramt af bomber i Adana og Mersin i Tyrkiet, hvor mindst tre personer blev såret.

Indland NYHEDER Udland