Raqqa Civil Council flytter flygtninge i almindelige lejre

Raqqa Civil Council flytter flygtninge i almindelige lejre

Socialudvalget under Raqqas Civile Råd fortsætter med at bosætte flygtninge i Ednaniyê-lejren, der er blevet oprettet i år for at yde sundheds- og uddannelseshjælp, der ikke er tilgængelig i de irregulære lejre.

Ifølge en fælles beslutning truffet af Raqqa Civil Council og den Autonome Administration i det nordlige og østlige Syrien bliver flygtninge nu indkvarteret i 4 lejre i Raqqa-regionen. Flygtninge sendes nu til lejrene Ednaniyê, Selhebiye Şerqiye, Reşîd og Rehiyat.

Raqqas Civile Råd og den Autonome Administration traf denne beslutning efter nøje at have fulgt problemerne og kvalerne for de flygtninge, der tidligere har bosat sig i 53 irregulære lejre. De fleste af lejrene var placeret i nærheden af lossepladser, og nogle var placeret i nærheden af kirkegårde. Der var intet kloaknet eller drikkevand i disse lejre. Derudover modtog børn ikke uddannelse på grund af manglen på uddannelsescentre i nærheden af de uregulerede lejre.

På grund af manglen på sundhedstjenester i disse lejre spredes mange sygdomme blandt flygtninge. Det rammer især børn. Socialudvalget bekræfter, at flygtninge vil blive anbragt i almindelige lejre, så de kan få bedre sundhedspleje.

I en redegørelse til ANHA siger direktøren for Socialudvalgskontoret for Raqqas Civile råd,  Mihemed Bekir: “Først og fremmest mødees vi med flygtningene i de irregulære lejre og forklarer problemerne. Vi fortæller dem, hvor vigtigt det er at komme væk disse lejre og over i de almindelige lejre. Overførslen af flygtninge til de organiserede lejre finder ikke sted umiddelbart, men i flere faser. Familier vil blive placeret tæt på lejrenes faciliteter. Flygtninge, der har opholdt sig i lejrene Til Bêa, Herqele, Rebîa, Yarub, Mezyûne, Xeyale og Sehlet El Benat, vil blive overført til Ednaniyê-lejren.”

Raqqas Civile Råd har bygget Ednaniyê Camp i begyndelsen af 2023. Der skal bo 3 tusind familier i lejren, der er bygget på et areal på 65 hektar. Lejrens kloak- og drikkevandsnet er blevet forberedt.

Bekir fortæller, at 300 familier fra Sehlet El Benat-lejren er blevet bosat i Ednaniyê-lejren i midten af september.

I august måned overførte Socialudvalget 25 familier til Ednaniyê-lejren, efter at infrastrukturen var blevet færdig. Disse flygtninge bestod af familier, der blev deporteret fra Libanon og flyttet til de autonome administrationsregioner.

Kilde:

Anonymous, 2023: Raqqa Civil Council moves refugees in regular camps. ANF, 28. Sep. 2023

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland