Redur Xelil: Vi undersøger sagen nøje

Redur Xelil: Vi undersøger sagen nøje

YPG’s øverste kommandant Redur Xelil sagde her til aften til TV-kanalen, IMC TV, at de kurdiske myndigheder undersøger, hvordan angrebene i Kobane, som kostede mindst 52 civile livet kunne finde sted. Xelil fortalte, at de endnu ikke har beviser nok til at give endeligt svar på, hvad der er foregået forud for angrebene. YPG-kommandanten berettede desuden, at der stadig foregår kampe mellem YPG og ISIS tæt på grænseovergangen, Mürsitpinar, men at de sidste ISIS-terrorister var omringet af YPG og at byen var i fuld YPG-kontrol.

Redur Xelil forklarede, at ISIS tidligt i morges er trængt ind i Kobane fra den sydlige og vestlige del af byen og at de endnu ikke kan be- eller afkræfte, at ISIS har brugt den tyrkiske del af grænsen forud for angrebene.

Modsat AKP-regeringen, forklarede Xelil, at det er umuligt at passere Eufrat-floden ved Jarablus, da ISIS tidligere i år har sprængt den eneste bro mellem Jarablus og de kurdisk-kontrollerede områder. Afslutningsvis fortalte Redur Xelil, at de har en forstærket mistanke om at ISIS har brugt tyrkisk jord til at trænge ind i Kobane.

NYHEDER