Religiøse lærde støtter protesterne i det sydlige Kurdistan

Religiøse lærde støtter protesterne i det sydlige Kurdistan

Religiøse lærde støtter protesterne i det sydlige Kurdistan. De mener, at demonstranternes krav skal imødekommes, og at de tilbageholdte skal løslades.

Protesterne i det sydlige Kurdistan begyndte som et resultat af den langvarige økonomiske krise og manglende betaling af lønninger til de offentlige ansatte.

Som et resultat af de angreb, der blev iværksat af sikkerhedsstyrkerne mod demonstrationerne i Sulaymaniyah, Ranya, Halabja, Derbendixan og Seyidsadıq, mistede mange mennesker livet og mange andre blev såret. Efterhånden som reaktionerne fra sikkerhedsstyrkerne mod demonstranterne øges, øges støtten til protesterne.

Religiøse lærde, der mødtes i byen i Koye, sagde, at de støttede protesterne og kritiserede regeringens politik og den vold, som sikkerhedsstyrkerne brugte mod demonstranterne.

De religiøse lærde understregede, at demonstranternes handlinger er demokratiske og opfordrede til at løslade de arresterede så hurtigt som muligt.

“Protesterne er en juridisk ret. Det kurdiske folks reformkrav skal opfyldes af regeringen. Korruption skal forhindres, og medarbejdernes løn skal betales. Vi udtrykker vores medfølelse med familierne til dem, der mistede livet i protesterne. De tilbageholdte i Sulaymaniyah og andre steder bør blive frigivet så hurtigt som muligt.”

NYHEDER