Roboski- for ti år siden

Roboski- for ti år siden

Af Azad Aram

Den 28. december 2011 blev 34 civile kurdere fra Roboski dræbt af tyrkiske krigsfly. 10 er gået, de ansvarlige for massakren er endnu ikke blevet fundet og dømt. 

Dette er et klart bevis på, at alle former for forbrydelser kan begås mod kurdere, uden at man bliver retsforfulgt. Det er en mentalitet som den tyrkiske stat har, hvilket eksisterer stadig i dag.

Den tyrkiske stat er så anti-kurdisk, at i stedet for at retsforfølge de ansvarlige for Roboski-massakren, arresterede dem, der protesterede mod massakren.

Krigsflyene, der bombede de 34 civile, fik instruktioner fra et sted. Denne ordre blev givet af Recep Tayyip Erdoğan. Af denne grund eftersøges og retsforfølges Roboski-massakren ikke. De vil have folk til at glemme det. Men denne massakre vil aldrig blive glemt. Uanset hvad vil de ansvarlige for denne massakre helt sikkert blive straffet.

Roboski-martyrernes mødre har ydet en eksemplarisk kamp i 10 år. Alle vores folk og demokratiske kræfter bør støtte deres kamp. Deres sag er hele det kurdiske folks og demokratiske kræfters sag. Hverken Kurdistan kan befries, eller Tyrkiet kan demokratiseres, før gerningsmændene til Roboski-massakren bliver retsforfulgt. Retssagen mod alle gerningsmændene, især Roboski, er den mest fundamentale del af kampen for demokrati og frihed. I denne henseende bør sådanne massakrer ikke efterlades. Denne kamp skal fortsætte uafbrudt, indtil gerningsmændene bliver fundet og retsforfulgt.

Forfatteren er selv ansvarlig for sine holdninger.

DEBAT NYHEDER Udland