Roboski monument i Amed ødelagt

Roboski monument i Amed ødelagt

Roboski monumentet i byen Diyarbakir/Amed er blevet ødelagt af det tyrkiske politi.

Monumentet blev rejst til ære for ofrene i Roboski-massakren, hvor 34 kurdiske civile blev dræbt af tyrkisk luftangreb. Der er gået 5 år, men stadig ingen retfærdighed, ingen anholdelser, ingen fyret og ingen retsforfulgt. Nu er mindesmærket blevet fjernet.

Den 28. december i 2011 angreb tyrkiske F-16 fly en gruppe kurdiske landsbyboere på den tyrkisk-irakiske grænse med en varighed på 47 minutter med påskud på, at de var PKK-krigere. Gruppen viste sig at være 34 civile kurdere, som handlede med te og cigaretter over grænsen for at støtte deres familier økonomisk. 29 af ofrene var fra den samme familie, 21 af dem var teenagere og 3 af dem var 12 år gammel.

Den tyrkiske militær og regeringen kaldte drabet på de 34 mennesker “en operationel fejl”, selvom at den tyrkiske regering altid har haft kendskab til de igangværende aktiviteter ved grænsen. Undersøgelsen blev afskediget og medierne fik forbud mod at rapportere om det. De eneste mennesker, der er blevet arresteret i forbindelse med Roboski-massakren var ofrenes familier på grund af, fordi de besøgte placeringen af bombningen og for at ligge blomster, hvor deres kære havde mistet livet.

Mindesmærket blev lavet af billedhuggeren Suat Yakut. Mindesmærket viser 8 missiler, en moder som sørger for ofrene og navnene på de 34 personer massakreret i Roboski.

Indland NYHEDER Udland