Salih Müslim: “Tyrkiet prøver at provokere vores forsvarsstyrke”

Salih Müslim: “Tyrkiet prøver at provokere vores forsvarsstyrke”

PYD’s medformand Salih Müslim udtaler over for nyhedskanalen IMC-TV, at Tyrkiet med deres militærs tilstedeværelse ved den tyrkisk-syriske kun ønsker at provokere de kurdiske forsvarsenheder YPG/YPJ.

Salih pointerer, at man ikke vil lade sig provokere af Tyrkiet, men beder samtidig verdenssamfundet om, at man beder Tyrkiet om at stoppe de unødvendige provokationer, da det strider imod international lovgivning.

Müslim: “Tyrkiet har ikke kun placeret militær ved grænsen til Derik-regionen, men har valgt at befinde sig langs hele Nordkurdistans og Rojavas grænse. Hvad der præcis er Tyrkiets hensigt med deres tilstedeværelse ved grænsen kan man have sine formodninger om, men det er i strid med international lovgivning og derfor skal der fra international hånd handles på den seneste uacceptable udvikling.”

Salih Müslim formidler om, at styret i Rojava godt ved, hvordan de skal handle i den givende situation, og at man er klar over de såkaldte ‘numre og planer’ der foregår i regionen mod kurderne.

Müslim:”Kurderne kender sin styrke og vilje samt vist verden, at vi kan komme langt, da vi er målbevidste om skabelsen af et mere demokratisk og ligeværdigt Rojava og Mellemøsten.”

Indland NYHEDER Udland