Sammenslutning af Internationalister hylder fem piger, der blev dræbt af tyrkisk drone for et år siden

Sammenslutning af Internationalister hylder fem piger, der blev dræbt af tyrkisk drone for et år siden

Sammenslutningen af Internationalister i Rojava har hyldet fem unge piger, der blev dræbt af en tyrkisk drone på en skole i Heseke, mens de spillede volleyball.

Den 19. august 2022 blev fem unge piger myrdet på en skole i Heseke i det nordlige og østlige Syrien. De spillede volleyball, da de blev bombet af en tyrkisk drone. Det var ikke en ulykke, men et målrettet mord.

Fire af pigerne, Rania Eta, Zozan Zedan, Dilan Ezedin og Diyana Elo døde straks. Den femte pige, Silava Remedan, døde nogle dage senere af sine kvæstelser.

På årsdagen for mordet har sammenslutningen af Internationalister i Rojava hyldet de fem piger med en erklæring og en video.

“Målene for disse angreb er præcist udvalgt og har symbolsk betydning. De rammer ledere af de militære selvforsvarsstyrker, politikere, folk, der deltager i den autonome administration eller unge, der organiserer sig i ungdomsbevægelsen. Den tyrkiske stat forsøger med sin nye krigsførelse at lukke munden på alle de mennesker, der har indtaget en pionerrolle i et samfund, der handler politisk-etisk. På den måde ønsker Erdogan-regimet at ødelægge revolutionen.”

“Angrebet på de fem unge piger havde en symbolsk betydning. Hele verden har forstået, at revolutionen i Rojava henter sin energi fra unge kvinders og pigers tanker og organiserende kraft. Den tyrkiske stat indrømmer selv denne kendsgerning med dette angreb. Men denne revolutions døtre vil ikke lade sig skræmme. Med hvert angreb vokser beslutsomheden om at forsvare denne revolution og hele dens folk sig større!”

Kilde: anonymous, 2023: Internationalist Commune pays tribute to five girls killed by Turkish drone one year ago. ANF, 20. Aug. 2023

Oversættelse: Jesper Brandt

KVINDER NYHEDER