SDF slog angreb på AANES øst for  Deir-ez-Zor tilbage

SDF slog angreb på AANES øst for  Deir-ez-Zor tilbage

Det er ikke blot Tyrkiet, der angriber NØ-Syrien ind over grænsen. Også Assads Syrien har især gennem det sidste halve år rettet direkte angreb – oftest ved hjælp af lejesoldater – mod områder øst for Eufrat. Et markant eksempel er angrebet d. 29. oktober ved Deir-Ez-Zor, hvor de syriske demokratiske styrker afviste et angreb lanceret mod landsbyer og byer øst for Deir ez-Zor igangsat fra vestbredden af  Eufrat-floden. Under forsvaret blev 19 lejesoldater fra Damaskus-regeringen dræbt og 20 andre såret, herunder en leder.

De syriske demokratiske styrkers mediecenter har udsendt en erklæring offentliggjort på deres officielle hjemmeside, hvori man uddyber detaljerne om lejesoldaternes angreb, der blev foretaget d. 29. oktober på landsbyerne og byerne Abu Hardoub og Dhiban Abu Hamam i det østlige område af Deir ez-Zor.

Det blev også meddelt, at 3 krigere fra de syriske demokratiske styrker blev dræbt under konfrontationen med angriberne. 4 civile døde som følge af en mortergranat affyret af lejesoldater, der faldt på et hus, mens 10 andre civile blev såret.

Erklæringen lød:

“Denne søndag morgen (d. 29. opktober) indledte lejesoldater fra det syriske regime og dets sikkerhedstjenester et angreb med tungt artilleri, morterer og Dushka-våben på landsbyerne og byerne Abu Hardoub, Dhiban og Abu Hamam. Angrebet efterlod en række dræbte, herunder civile.

Lejesoldaternes angreb begyndte klokken fem om morgenen og fra tre akser, hvor de startede fra landsbyerne og byerne “Sabikhan, Al-Duwair og Al-Mayadin”, der ligger på den vestlige bred af Eufrat-floden, som er under kontrol af det syriske regime. Under tungt artilleri, morterer og Dushka bombardement; Lejesoldater forsøgte at infiltrere og komme ind i vores områder, især i landsbyerne og byerne “Abu Hardoub, Dhiban og Abu Hamam”, der ligger på den østlige bred af floden.

Vores styrker konfronterede og forpurrede lejesoldatangrebet, da stærke sammenstød brød ud, hvilket resulterede i drab på 19 lejesoldater, herunder 6 i “Dhiban” -distriktet og 13 andre i landsbyen “Abu Hardoub”, og ødelæggelsen af en båd, der transporterede et antal lejesoldater over floden. 20 lejesoldater blev såret, herunder lejesoldaten Marwan Al-Fadil.  Der er embedsmand tilknyttet regimets “Sharqiya Lions” lejesoldater. Vores styrker beslaglagde også mængder af våben, ammunition og militært udstyr.

Under det forræderiske angreb faldt en mortergranat på et civilt hus og dræbte 4 civile ud over at såre ti andre. 3 af vores krigere blev også dræbt under sammenstød med lejesoldaterne.

Vores styrker bekræfter, at de fortsat vil holde et vågent øje med sikkerheden og stabiliteten i vores regioner, og at de ikke vil tøve med at slå til med jernhånd mod enhver, der vover at underminere befolkningens og regionens sikkerhed.”

Kilde:

Anonymous, 2023: SDF kills 19 mercenaries while confronting attack on eastern countryside of Deir-ez-Zor. ANHA, Hawar News Agency, 29. October 2023.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland