Shingal-rådene: PKK bør ikke forlade Shingal

Shingal-rådene: PKK bør ikke forlade Shingal

Shingals midlertidige råd har i en fælles erklæring udtrykt, at man ønsker, at PKK bliver i Shingal-regionen.

Tilbage i 2014 blev en masse ezidier dræbt at IS, tusinder blev taget til fange og kvinder og piger blev solgt som sexslaver. Af disse årsager var ezidierne nødt til at forlade deres hjem og land. Ezidierne er stadig bekymret for, hvad morgendagen vil bringe i den meget usikre region og beder verdensopinionen om omgående handling.

I den anledning har Shingal-rådet nogle klare opfodringer, som de ønsker der bliver taget hensyn til, hvilket du kan læse her:

1. At IS med alle midler fjernes fra regionen, og at der undersøges, hvorledes IS kunne få fodfæste i Mosul og med hvis hjælp.

2. At der undersøges, hvorfor KDP-styrkerne flygtede uden kamp, da IS angreb Shingal tilbage i 2014 og som førte til, at ezidierne stod alene mod IS. Der er i 2016 af EU udarbejdet en rapport om denne hændelse. Efterfølgende erklærede PKK-kommandanten Murat Karayilan, at man ville komme de ezidiske folk til undsætning.

Endvidere ønsker KDP og Tyrkiet, at PKK forlader Shingal, men det ezidiske folk ønsker derimod, at PKK bliver, da det var dem og stadig er dem som beskytter ezidierne.

3. De tyrkiske angreb mod Shingal er kun for at presse PKK og det kurdiske folk i regionen.

4. Det ezidiske folk har i 3 år kæmpet mod IS og ikke modtaget noget støtte fra KDP, tværtimod har de gjort alt for, at vi stod svagere politisk.

5. Vi siger det igen og igen, hvis PKK ikke havde hjulpet til i tide var hundrede tusinder af vores folk blevet likvideret. Det var PKK, der handlede menneskeligt og beskyttede os, mens andre magter i regionen flygtede.

6. Barzanis og Erdogans ønske om, at PKK skal forlade Sengal skal af USA, Rusland og FN’s Sikkerhedsråd ikke accepteres, da PKK beskytter det ezidiske folk. Vi stoler ikke på pesmergaerne, da de forrådte os tilbage i 2014, hvor IS angreb os.

Shingal-rådene opfordrer til, at hvis man gerne vil undgå endnu en massakre mod deres folk, og at PKK ikke skal være tilstede ved Shingal, så skal der være en international magt, som tager det ansvar, men det kræver, at der er nogle, der påtager PKK’s nuværende beskytter-rolle.

Kilde: Firatnews.com

Indland NYHEDER Udland