Tysk politiker: PKK hjalp ezidierne og ikke USA

Ulla Jelpke fra Tysk Venstreparti, der har været i det syriske Kurdistan, siger, at PKK er en garanti for livet for ezidier og kristne i det irakiske Kurdistan og Irak, skriver Hawarnews.

I en pressemeddelelse om situationen for de snesevis af titusinder af flygtninge, der flygtede fra Shingal understregede Jelpke, at det ikke var de amerikanske luftangreb, der beskyttede folk fra ISIS’ massakrer. Jelpke henledte opmærksomheden på den rolle, som PKK og YPG spiller i at forebygge massakrer og tilføjer: “Det amerikanske bombardement af jihadisterne, der har overtaget byer og landsbyer i det irakiske Kurdistan og Irak sætter kun civilbefolkningen i fare.”

Allah og PKK frelste os

Jelpke bemærker, at mange mennesker, der var blevet reddet fra truslen om slagtning havde fortalt hende: “Allah og PKK reddede os.” Hun tilføjer: “PKK og YPG i alliance åbnede en korridor fra bjergene i Sinjar til den syriske grænse. På den måde slap de fra ISIS.”

Jelpke gør opmærksom på, at flygtningene har brug for humanitær bistand, og at der er mangel på mad og medicin på grund af Tyrkiets embargo mod det syriske Kurdistan.

Indland Udland