Vi har pligt til at sige fra over for enhver ekstremisme

Af Ibrahim Benli

Generelt er jeg et meget roligt væsen. Dog kunne jeg fredag morgen tydeligt mærke en pludselig vrede i mig, da jeg så den fundamentalistiske islamistiske bevægelse Hizb ut-Tahrir gruppe dele propagandamateriale ud foran min datters gymnasium. Jeg stoppede op med vilje for at få fat i en af de flyers, de delte foran skolen.

På disse flyers kan man læse overskriften “Nej til assimilation- Islam er vores identitet” og under den følger en QR kode, der linker videre til deres såkaldte “kampagnevideo 2020”.
Jeg var lige ved at skrive til rektoren for at gøre opmærksom på de ubudne gæster på skolens matrikel, men dette havde skolens rektor allerede informeret eleverne på skolen om på bedste vis og advarer mod denne anti-demokratiske bevægelse.

Det hører ikke hjemme i skolegården, at reaktionære kræfter som Hizbut Tahrir, der gerne vil modarbejde vores demokrati, får lov til at udbrede deres rabiate syn på demokratiet og de værdier, som vi identificerer os med herhjemme. Vores børn skal skånes både for rabiate islamister, der modarbejder demokratiet og hadefulde racister, der ikke kan tolerere mangfoldigheden i vores samfund. Det skylder vi vores børn, hvis vi skal sikre dem et demokratisk samfund ude i fremtiden!

Lad mig lige slå fast. For mig set er der ingen forskel mellem radikal politisk islamisme eller islamofobiske højrefløj, der opererer med generaliseringer og hetz mod muslimer. Begge ideologier rummer fascistiske og inhumane træk. I begge tilfælde taler vi om reaktionære ideologier, hvor folks religiøse, kulturelle og etniske tilhørsforhold bliver brugt til at konstruere usande fjendebilleder, hvilket graver kløfterne dybere i vores samfund, hvor vi helst sameksisterer i harmoni.

Vi alle har pligt til at sige fra over for enhver ekstremisme.

Forfatteren er selv ansvarlig for sine holdninger.

DEBAT NYHEDER