YBS: Angreb mod ezidierne vil blive gengældt

YBS: Angreb mod ezidierne vil blive gengældt

YBS, Ezidiernes Forsvarsenhed i Shingal, udtrykker over for nyhedsbureauet Firatnews, at eventuelle angreb mod det ezidiske og andre folk i regionen vil blive besvaret.

YBS-kommandanten Dijwar Feqir siger følgende:

“Vi ved, at den tyrkiske stat og KDP har planer om Shingal-regionen, men vi vil som ezidiere og kurdere ødelægge disse planer og forsvare eventuelle angreb mod vores folk. Vi ønsker ikke at angribe, men hvis vi bliver angrebet, vil vi forsvare os selv med alle midler.”

KDP har ikke bidraget til at beskytte ezidierne mod IS og nu har man planer om at angribe Shingal. Dette vil ezidierne undgå med alle midler, da man ikke stoler på KDP, da de blandt andet samarbejder med den tyrkiske stat. KDP har tværtimod prøvet at forhindre ezidierne i deres færden i regionen, da man ønsker at alt skal være under deres kontrol.

KDP og den tyrkiske stat har haft en lignende plan med Mosul, hvor man har ønsket at styre den politiske proces. Man så igennem fingrene med, at IS overtog Mosul, så de kunne presse kurderne, men den plan holdt ikke og nu prøver man ligeledes at gøre det samme i Shingal.

YBS’s officielle udmelding er, at man ønsker at bidrage i kampen mod IS, og at man derigennem kan opnå noget indflydelse, da man anser sig som en del af Sydkurdistan.

Dijwar Feqir siger følgende:

“Hvis vi ikke får den ønskede indflydelse bliver udviklingen i regionen på KDP’s præmisser, og det vil ikke være holdbart for vores folk, da de blandt andet samarbejder en del med den tyrkiske stat. KDP var også en forhindring i befrielsen af de IS-besatte landsbyer, og derfor kan vi ikke stole på dem på dette felt. Vi ønskede at befri disse landsbyer, men konstant blev vi forhindret i det. Vores styrker deltog i starten af Mosul-operationen, men da Shingal-regionen blev angrebet samtidig, rykkede vores styrker væk der fra for at beskytte vores i forvejen udsatte folk. KDP har ikke haft ezidierne i deres tanker, men kun handlet ud fra at beholde magten i regionen. Stod det til KDP ville mange af de nuværende befriede områder stadig ikke have været befriet, da det ikke gavner deres politiske planer.”

YBS udtrykker også, at KDP ikke ønsker en anerkendelse af ezidierne og Shingal, da de dermed skal afgive noget af deres eget magt. Man prøver derfor med alle midler at undgå en sådan udvikling.

YBS er en forsvarsenhed, som blev oprettet efter de første angreb i Shingal og har siden 2014 fået et større fodfæste i regionen.

Kilde: Firatnews.com

Indland NYHEDER Udland