Yousefi: PJAK vil forhindre en ny massakre i Kurdistan

Yousefi: PJAK vil forhindre en ny massakre i Kurdistan

Udover at YPG og PKK har sendt deres styrker til det irakiske Kurdistan for at bekæmpe ISIS efter en række massakrer mod ezidi-kurdere i byen Shingal, er der en anden kurdisk bevægelse, som også har sendt sine styrker til det irakiske Kurdistan.

Den kurdiske bevægelse ved navn Partiet for et Frit Liv i Kurdistan, PJAK, har også sendt deres styrker til det irakiske Kurdistan. PJAK har dog ikke sendt deres styrker til Shingal, men til byer som Xaneqin og Kelar for at forhindre en ny massakre fra ISIS.

PJAK-komiteen i Danmark ved navn Mehdi Yousefi siger til Nûdem: ”PJAK har sendt sine styrker til Xaneqin og Kelar, hvor der befinder sig flere etniske grupper med flere forskellige religioner. PJAK vil forhindre en ny massakre, som der er sket i Shingal. PJAK respekterer den enkeltes religion, så alle kan leve side om side. Vi ønsker en demokratisk levemåde.”

I forhold til spørgsmålet om ISIS’ massakre på ezidi-kurderne kunne havde undgået, siger Yousefi således til Nûdem: ”USA, Israel, Qatar, Saudi-Arabien og Tyrkiet bærer skylden for drabene på ezidierne i Shingal, hvor de blandt andet har haft samtaler med ISIS-lederen ved navn Abu Bakr Baghdadi og forsynet dem med våben og penge.”

Indland Udland