YPG: Tyrkiske styrker angriber os

YPG: Tyrkiske styrker angriber os

Kurdiske sikkerhedsstyrker i Rojava (Nordsyrien) YPG’s Kobane forsvarsenhed udtalte for et par dage siden, at de tyrkiske styrker angreb deres områder og ikke ISIS.

“Den 24. juli kl. 04.00 angreb det tyrkiske militær områder i Rojava, som var under vores (red. YPG’s) og Den Frie Syriske Hærs kontrol, og dette skal alle vide. Vi er trætte, at mediernes forvrængning af situationen. Alle ved, at Tyrkiet ikke ønsker, at vi får vores egne områder og derfor udføres disse angreb”, udtalte YPG’s talsmand.

Angrebene førte til flere sårede, deriblandt civile. Det tyrkiske militær angreb igen området om aftenen.

YPG opfodrede til, at man stoppede disse angreb, og at de allierede styrker også tog afstand fra de tyrkiske angreb, da det ikke var acceptabelt, at de blev angrebet.

TYRKIET BØR IKKE ANGRIBE KURDERNE, MEN DERIMOD KUN ISIS

Den britiske ministerpræsident Cameron udtalte, at Tyrkiet kun burde angribe ISIS og ikke kurderne, da det var kurderne der kæmpede imod ISIS.

Cameron syntes, at det var positivt, at angrebene mod ISIS blev intensiveret, og at fen fælles kamp mod dem helt klart skulle styrkes. Cameron ønskede samtidig, at man forhindrede ISIS adgang fra tyrkisk territorium indtil Syrien og Rojava.

 

Indland NYHEDER Udland