42 guerillaer er nu en del af YBS’ styrker

42 guerillaer er nu en del af YBS’ styrker

I den forgange uge afsluttede 42 guerilla-styrker deres træning og deltager derfor nu hos ezidi-forsvarsenheden YBS.

YBS-styrkerne opstod tilbage i 2014, hvor Sengal blevet angrebet af IS og ezidierne derfor besluttede at oprette sin en forsvarsenhed.

Guerillaerne er blevet gjort kampklar ved Dewrese Ewdi Akademiet i Sengal, hvor de ved en officiel ceremoni blev erklæret som en del af YBS’s forsvarsenhed.

Ved ceremoniens afslutning talte YBS-kommandanten Zerdeşt Şengal, hvor han bl.a. sagde følgende:

“YBS’s tilstedeværelse i Sengal har været den bedste beslutning for vores folk og været det bedste svar på trusler og angreb fra vores fjender. Vores folk i regionen har brug for mere kamptræning, så vi er bedre klædt til eventuelle kampe mod IS og andre fjender. Derfor giver denne træningslejre til vores kommende styrker meget mening. Og det vil vi også fremover prioritere meget højt.
Vi ønsker, at skabe en region, hvor alle grupperinger kan leve fredeligt side om side”.

Zerdeşt Şengal kom i sin tale ind på de tyrkiske planer om at angribe Afrin-regionen. Zerdeşt Şengal sagde, at et sådan angreb også havde til hensigt at ramme ezidi-landsbyer.

“Vi ved, at den tyrkiske stat spillede en rolle i angrebet mod Sengal i 2014, hvor man endnu en gang prøvede at udføre en massakre mod det kurdiske folk. Derfor vil vi ligesom vi gjorde i Sengal, klar til at beskytte vores folk mod lignende angreb fra vores fjender og vil med alle vores midler mobilisere befolkningen til at tage kampen op. Vi er klar til at tage vores del af ansvaret”, afsluttede Zerdeşt Şengal med at sige.

Indland NYHEDER