Tyrkiske fangere skal fremover bære uniform

Tyrkiske fangere skal fremover bære uniform

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan foreslog i juni sidste år at fangere i tyrkiske fængsler skal bære uniform. Forslaget bliver nu ført ud i livet med et nøddekret der blev udstedt lørdag aften.

Ifølge dekretet skal tyrkiske fangere fremover bære to slags uniformer under deres afsoning. De brune uniformer vil blive båret af dem der “forsøger at afskaffe den tyrkiske forfatningsorden ved hjælp af magt og vold, at erstatte orden med en anden eller for at forhindre gennemførelse af orden” og “forsøge at underminere den tyrkiske regering ved hjælp af magt og vold eller forhindre den i at udføre sin pligt, helt eller delvis. ”

De grå uniformer vil blive båret af dem, der er dømt for ” væbnet oprør mod den tyrkiske regering “” mord og angreb på præsidenten , ” samt ” Forbrydelser mod statens sikkerhed “og” forbrydelser mod den forfatningsmæssige orden “.

Samtlige politiske fanger heriblandt med formanden for HDP Selahattin Demirtas har reageret på dekretet og erklæret at de absolut nægter at gå i uniform.

Foto.: ANF

Indland NYHEDER Udland