Tyrkiet kan ikke bekæmpe YPG-styrkerne i Rojava

Tyrkiet kan ikke bekæmpe YPG-styrkerne i Rojava

PKK-medlem Murat Karayilan udtalte i den forgange uge, at Tyrkiet ikke havde en chance mod de kurdiske styrker YPG og YPJ i Rojava. Tyrkiets planer om at angribe Afrin-regionen vil ikke lade sig gøre, da de kurdiske styrker i regionen var for stærke, udtalte Karayilan i et interview på radiokanalen Denge Welat.

Endvidere fortsatte Karayilan med at pointere, at det tyrkiske militær ikke havde den styrke. Og det så man blandt andet i byerne Sirnak og Nusaybin, hvor de kæmpede imod 60-70 guerillastyrker og stort set intet opnåede.

Det blev også understreget, at befolkningen i Afrin ville hjælpe YPG-og YPJ-styrkerne i området, da det handlede om deres fremtid. Folket i Rojava er et meget patriotisk folk, som har ofret meget for sit folks frihed, så de vil til enhver tid stå side om side med sine styrker, blev der også nævnt i interviewet.

Der blev i interviewet også nævnt, at hvis Tyrkiet angriber Afrin, så er det fordi, at Rusland har givet grønt lys.

Til sidst blev det understreget af Karayilan, at hvis Afrin blev angrebet ville kurderne fra alle regioner og områder strømme til for at støtte i kampen mod fjenderne, ligesom man viste ved Kobane-modstanden.

Kilde: Firatnews.com

Indland NYHEDER Udland