Protestoptog: Vi ønsker retfærdighed for Sakine, Fidan og Leyla

Protestoptog: Vi ønsker retfærdighed for Sakine, Fidan og Leyla

Kurdisk Kvindeforening i Danmark arrangerer den 6. januar en protestoptog. Med denne protestoptog ønsker de retfærdighed for Sakine, Fidan og Leyla, der blev likvideret for fem år siden i hjertet af Paris.

Kurdisk Kvindeforening i Danmark skriver følgende i en pressemeddelelse:

“Den 9. januar 2013 blev de tre kvindelige kurdiske politiske aktivister myrdet på umenneskeligvis. De tre personer var Sakine Cansiz, Fidan Dogan og Leyla Saylemez. Fem år efter denne groteske handling har de franske myndigheder stadigvæk ikke fundet de ansvarlige endnu.

De tre kvindelige kurdiske politikere blev den 9. januar dræbt på grotesk vis på Kurdisk Informationsbureauets kontor i den franske hovedstad Paris. Disse kvinder, der i mange år har kæmpet ihærdigt for kurdernes rettigheder og for demokrati og fred i Tyrkiet, var Sakine Cansiz, medstifter af Kurdistans Arbejderparti (PKK), Fidan Dogan, medlem af Kurdisk National Kongres (KNK) fra Paris og Leyla Söylemez, politisk aktivist.

På lige fod med alle kurdere i hele verden tager vi som Kurdisk Kvindeforening stærkt afstand fra denne umenneskelige handling. Vi betragter attentatet mod kurdiske politikere som et forsøg på at svække det kurdiske diplomati og kurdernes ihærdige kamp for et frit og ligeværdigt liv.

Hvem der står bag drabet er stadig uklart, men vi herboende kurdere vil kæmpe, indtil mordet på de tre kvinder bliver afklaret.

Det er muligt at disse tre kvinder ikke længere eksisterer. Men deres kamp for demokrati og retfærdighed vil altid blive husket af det kurdiske folk.

Med deres revolutinære tanker har de været forbilleder for den kurdiske kvindebevægelse. I dag spiller de kurdiske kvinder en central rolle i kampen om menneskeheden, der kæmper mod de diverse regimer og organisationer, heriblandt IS.

Vi opfordrer den franske regering og stat om at tage sin del af ansvaret og hjælpe med at finde de ansvarlige. Kurderne ønsker kun retfærdighed og en snarest afklaring af den nu fem-årige sag.

På baggrund af ovenstående arrangerer Kurdis kvindeforening en protestoptog. Med denne protestoptog ønsker vi retfærdighed for de tre kvinder, og at de skyldige skal retsforfølges.

Dato: 06-01-2018

Sted: Israels Plads

Tid: 13:00”

 

Indland NYHEDER