Vi er klar til at løse problemerne gennem dialog

Vi er klar til at løse problemerne gennem dialog

Azad Hisên, næstformand for den autonome administration i Shengal-regionen i det sydlige Kurdistan, opfordrer Irak og Sydkurdistans regeringsparti KDP til at føre forhandlinger i stedet for at skabe kaos i Shengal.

Azad Hisên, har talt med ANF om den irakiske tilstedeværelse i Shengal-regionen og KDP’s politik.

Hisên bemærker, at ezidierne ikke acceptere den irakiske hærs tilstedeværelse i Shengal.

“Folk accepterer ikke, at den irakiske hær er til stede her. Disse styrker, der ønsker at overtage Shengal, er ansvarlige for en række drab mod ezidierne. De har stadig ikke sagt undskyldt til ezidierne,” siger Hisên.

Hisên bemærker yderligere, at det irakiske militær må holde op med at skabe flere problemer i området.

“Den irakiske hær forbød opførelsen af ​​en statue af Zerdeşt Shengalî, som forsvarede Shengals folk og territorium. Det er en forbrydelse at fjerne statuen af ​​en kommandør som Zerdeşt Shengalî,” siger Hisên.

Irak er delvist ansvarlig for de tyrkiske angreb

Med hensyn til de tyrkiske angreb på Shengal siger Hisên følgende:

“Den tyrkiske stat bomber Shengal og gør det næsten hver dag. Men den irakiske hær reagerer ikke på angrebene. Disse angreb krænker den irakiske stats suverænitet. Hvis dette fortsætter, vil Irak ikke være i stand til at fortsætte og få kontrol,” siger Hisên.

Befolkningen i Sydkurdistan må ikke tie stille

Azad Hisên kritiserer KDP, som er allieret med Tyrkiet, for at bruge kaosset i regionen til at styrke sin egen position.

“Folket i Sydkurdistan bør ikke forblive tavse. Vores folk skal vende tilbage til deres land og genopbygge Shengal,” siger Hisên.

NYHEDER Udland