Muslim: Isolationen mod Öcalan skal stoppes

Muslim: Isolationen mod Öcalan skal stoppes

I et interview med ANF kritiserer Salih Muslim, som er formand for Det Demokratiske Enhedsparti (PYD), Den Europæiske Komité for Forebyggelse af Tortur (CPT) i forhold til håndtering af Öcalans isolation.

Hvordan vurderer du politikken om total isolation på Imrali, der har varet i 22 måneder? Hvem står bag dette ud over Tyrkiet?

Denne politik bliver implementeret af de kræfter, der var med til komplottet mod Abdullah Öcalan. Det er Gladio og NATO. Gladio-systemet skal ødelægges via modstand, og sandheden om Gladio skal vises til verden. 

Isolation er tortur. Vi kender ikke detaljerne i Imrali, men psykologisk tortur finder sted. For at holde presset på Öcalan, må han ikke modtage nyheder udefra, og vi må ikke modtage informationer fra ham. 

Tyrkiet fører ikke kun undertrykkelse i Imrali, men retter samtidig også denne undertrykkelse mod det kurdiske folk.

Hvorfor opfylder CPT ikke sin mission?

Ja, der er også CPT-problemet. Denne komité er Komitéen til Forebyggelse af Tortur. CPT analyserer, om der har fundet tortur sted eller ej, og forelægger sin rapport til Europarådet. Men Europarådet siger, at de ikke kan frigive rapporten uden Tyrkiets godkendelse. 

CPT har været i Imrali, men siger ingenting. Der er ingen oplysninger om Öcalans situation. CPT har evnen til at forhindre denne tortur, men de gør intet. Hvorfor er I tavs? Er det sådan, I vil udbrede demokrati overalt? 

Hvilken slags kamp skal der udkæmpes i 2023 for at bryde Öcalans isolation?

Hvis modstanden stiger i Kurdistan og i udlandet, vil det give flere resultater. Det vil helt sikkert have indflydelse på de politiske beslutninger.

NYHEDER PORTRÆT Udland