55 syrere tvangsbosat i den besatte Girê Spî kanton

55 syrere tvangsbosat i den besatte Girê Spî kanton

De tyrkiske besættelsesmyndigheder har bosat 55 syriske flygtninge i den besatte Girê Spî kanton, som blev tvangsdeporteret fra de landområder, som de kommer fra,  hvilket bringer antallet af tvangsdeporterede bosættere i kantonen i løbet af den nuværende måned til mere end 550 bosættere.

Søndag d. 13. august afleverede de tyrkiske besættelsesmyndigheder 55 syriske flygtninge til dets tilknyttede “militærpoliti” gennem grænseporten til Girê Spi for at bosætte dem i boliger i kantonen, som tidligere bosatte i kantonen er blevet fordrevet fra, rapporterede lokal kilde.

Ifølge kilden er de deporterede fra byerne “Hama, Aleppo og Idlib samt byernes omegn”

ANHA-agenturet dokumenterede bosættelsen af ​​500 syriske flygtninge i den besatte kanton Girê Spî i løbet af de første ti dage af august måned.

Siden datoen for annonceringen af ​​Tyrkiets bosættelsesprojekt i de besatte områder i begyndelsen af ​​april sidste år, har ANHA-agenturet dokumenteret bosættelsen af ​​mere end 24.000 syriske flygtninge i den besatte kanton Girê Spî.

Kantonen Girê Spî / Tel Abyad, som har været besat af Tyrkiet siden oktober 2019, er vidne til kontinuerlige forbrydelser begået af den tyrkiske besættelseshær og dens lejesoldater mod befolkningen i kantonen og deres kultur og natur. De seneste forbrydelser drejer sig især om  udnyttelsen af den syriske flygtningesag for at ændre demografien i regionen ved at tvangsdeportere syriske flygtninge til tyrkisk-kontrollerede områder i Syrien, udover at påtvinge dem det tyrkiske sprog og at handle med tyrkisk valuta.

For at undgå forbrydelser mod dem begået af Tyrkiet og dets lejesoldater, har en del af de syriske flygtninge fundet en sikker havn i de autonome administrationsområder i NØ-Syrien: En del af flygtningene tager dertil, på trods af de tyrkiske lejesoldaters forsøg på at forhindre dem i det.

Kilde: Anonymous, 2023: 55 Syrian refugees settled in occupied Girê Spî canton. ANHA, 14. August 2023

Oversættelse: Jesper Brandt                        

NYHEDER