Børneteaterdage i Qamishlo

Børneteaterdage i Qamishlo

Børneteaterdage i Mihemed Şêxo Kulturcentret i Qamishlo og i landsbyen Maşûq i Tirbespiyê, den 12.-14. august.

Qamishlo og landsbyen Maşûq i Tirbespiyê har været vært for børneteaterdage mellem 12. og 14. august. 

Børnene gik på scenen for at vise deres nye skuespil i Qamişlo og Tirbêspiyê. Tidligere havde børnene optrådt i Rimêlans Newroz lejr og Pargîns Kultur- og Kunstcenter.

Fem børnespil blev opført ved arrangementerne mellem 12.-14. august. I alt er der opført 9 stykker siden 5. august. Børneteaterprojektet har gjort det muligt at oprette nye børneteatergrupper i flere byer. 

Teaterprojektet er igangsat af kulturbevægelsen TEV-ÇAND, Hilala Zerîn kvindernes kulturbevægelse og Şilêrs børnekomite.

Projektet nyder godt af et samarbejde med internationale organisationer, der ‘adopterer’ børnegrupperne og finansierer deres træning og arbejde.

De første nye grupper er allerede blevet etableret og adopteret: To grupper i Kobane er blevet adopteret af den baskiske kommune Durango (der er tvilling-kommune med Kobane), og en gruppe i Derik er blevet adopteret af den italienske NGO Fonti di Pace, mens en gruppe i Heseke er blevet adopteret af det italienske Società InFormazione. Gruppen i Remelan er adopteret af Teatro degli Incontri e Teatro Ura, mens gruppen i Qamishlo er blevet adopteret af Comunità Brasiliana i Rom.

Kilde: Anonymous, 2023: Children’s theater days in Qamishlo. ANF, 17. August 2023.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER