Sabri Ok: Imralis administration giver trusselsbreve til Öcalan

Sabri Ok: Imralis administration giver trusselsbreve til Öcalan

Sabri Ok, medlem af KCKs eksekutivråd, har afsløret, at den tyrkiske stat og Imrali-administrationen har givet anonyme og adresseløse trusselsbreve til den kurdiske folkeleder Abdullah Öcalan.

Sabri Ok, medlem af eksekutivrådet for Unionen af samfund i Kurdistan (KCK), har i et særligt program sendt på Sterk TV påpeget, at der ikke er noget nyt fra den kurdiske folkeleder Abdullah Öcalan, og at han ikke har nogen som helst kommunikation med nogen udefra. Han tilføjer dog: “Men vi ved, at anonyme breve er blevet givet til Rêber Apo [Abdullah Öcalan] af den besættende tyrkiske stat og Imralı-administrationen. Det står i disse breve til Rêber Apo, at han vil få gift, der vil dræbe ham. Ifølge brevene, vil han dø lidt efter lidt, uden at være klar over det.”

Sabri Ok sagde, at disse breve “leger med Öcalans psykologi, hans mentale helbred, og hans fysiske helbred.”

I anledning af årsdagen for dødsfasten [sultestrejken i 1982, o.a.] den 14. juli mindedes Sabri Ok også alle de kurdiske revolutions- og fængselsmartyrer i blandt PKK’s ledende kadrer, Kemal Pir, Mehmet Hayri Durmuş, Akif Yılmaz og Ali Çiçek, og bemærkede, at PKK har vist en stærk modstand på linje med 14. juli gennem de seneste 50 år. Ved at understrege, at modstanden den 14. juli fortsat har en historisk betydning, understregede Ok, at “denne modstand fortsætter stadig i Rêber Apos person.”

Ok mindede om, at der blev gennemført en kvindeledet revolution i Rojava den 19. juli 2012 på trods af al undertrykkelse og tyranni og tilføjede, at den tyrkiske stat siden da konstant har angrebet Rojava-revolutionen. Ok sagde, at der er chikane, voldtægt, plyndring og massakrer hver dag, især i det Tyrkisk besatte Afrin.

Ok sagde: “Først og fremmest hylder jeg respektfuldt Rêber Apo. Jeg mindes alle vores kammerater, der er faldet som martyrer i Kurdistan og i fængslerne, og bukker mig respektfuldt for deres minde. Vi er uden tvivl nødt til at fortolke Rêber Apos situation godt. Den tyrkiske stats tilgang til Rêber Apo viser dens tilgang til hele det kurdiske folk. Isolation og undertrykkelse af Rêber Apo betyder, at der er isolation og undertrykkelse i Kurdistan, mod det kurdiske folk og mod folkene i Tyrkiet.”

Sabri Ok tilføjede: “Den politik, der anvendes mod Rêber Apo, er en fortsættelse af den tyrkiske folkedrabspolitik. Vi bør ikke tage let på isolationen. De ønsker at forhindre Rêber Apos stemme i at nå det kurdiske folk og det tyrkiske samfund, og de leger med Rêber Apos psykologi, såvel som med det kurdiske folks psykologi.”

Hundredvis af vores folk har sat ild til deres kroppe for at protestere mod sammensværgelsen mod Rêber Apo og er faldet som martyrer. Det er det forhold, Rêber Apo har til samfundet.”

Ok fortsatte: “Journalist Merdan Yanardag sagde noget for et par dage siden. For at sige disse ting er det hverken nødvendigt at være revolutionær eller at elske Rêber Apo. Bare det at sige sandheden er nok. “Der er isolation på Imrali,” sagde han. ”Dette er en realitet”. Det sagde Merdan Yanardag – og han blev sat i fængsel. Så de ønsker, at ingen skal tale om Rêber Apo og Imralı. Faktisk sagde [lederen af  Erdogans støtteparti, MHP] Bahçeli: “Den, der siger, at der er isolation på Imrali, begår en forbrydelse.’ Vi står over for sådan en mentalitet.Vi skal kæmpe imod denne mentalitet alt hvad vi kan.Enhver kurder bør give udtryk for, at der er isolation i det område, de befinder sig i, hæve deres stemmer imod det og vise deres reaktioner.

En 17-årig teenager blev myrdet i Europa for et par dage siden. Folket rejste sig og satte Frankrig i stå. Der var protester ikke kun i én by, men i hele landet, selv i Belgien og andre lande. For folk har kæmpet i århundreder for det demokrati, der er i Europa i dag, og det europæiske samfund har betalt prisen for det. Når de ser, at demokratiet er i fare, rejser de sig og går på gaden. Sådan skal det være«.

Alle bør deltage i denne proces

Sabri Ok sagde: “En perfekt organisation er ikke afgørende på en række områder. For eksempel leger de med vores ære: Nogen synger på kurdisk i Istanbul, politiet slår dem og smider dem i fængsel. Den tyrkiske stats kampvogne kommer, dræber kurdiske børn. De voldtager, de ødelægger martyrernes kirkegårde. Vi kan ikke forblive tavse imod alt dette. De diskuterer disse begivenheder på tv. Men det er nødvendigt at tage stilling, ikke bare at diskutere.

Det kurdiske folk bør reagere på samme måde, som Europa gør. Guerillaen modstår allerede brutale angreb og vil fortsætte med at gøre modstand. Vores folk skal vide, at vi ikke er i en normal proces. Ingen skal føle sig tryg. Vi gennemgår en historisk og vigtig periode. PKK og guerillaen opfylder allerede deres rolle med en selvopofrende ånd. Men samfundet skal ikke acceptere uretfærdighed. Advokater, intellektuelle og samfundet bør også reagere, når der bliver sagt noget usandt om vores leder. Når Bahçeli udtaler sig, som han gør, bør alle, især advokater, protestere.

Alle bør være bekymrede over situationen for Rêber Apo. Han kan ikke mødes med sine advokater, se sin familie, og breve er ikke tilladt. Men vi ved, at anonyme breve blev givet til Rêber Apo af den besættende tyrkiske stat og Imralı-administrationen. Disse breve fortæller Rêber Apo, at han vil få en gift, der vil dræbe ham. Det står i brevene, at han vil dø lidt efter lidt, uden at være klar over det.”

Kilde: Anonymous, 2023: Sabri Ok: Imrali administration gives threatening letters to Öcalan. ANF, 9. Juli 2023.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland