Abdullah Öcalan: Vi vil gå hele vejen for at opnå fred

Abdullah Öcalan: Vi vil gå hele vejen for at opnå fred

HDP-parlamentarikerne Idris Baluken, Sirri Süreyya Önder og Pervin Buldan besøgte i den forgangne uge Abdullah Öcalan på fangeøen Imrali. Til mødet med Öcalan diskuterede og evaluerede de blandt andet den seneste udvikling i fredsprocessen.

Öcalan sagde således til de tre repræsentanter, at ”den mest betydningsfulde virkelighed er det faktum, at processen har nået en ny fase, hvor man nu er nået det punkt, hvor der er håb for en seriøs begyndelse for en permanent fredsproces, og derfor skal vi i fællesskab beskytte og udvikle dette håb”.

Öcalan gjorde opmærksom på, at de overbevisende faktorer udgår fra begge sider og opfordrede dem til både at opføre sig ansvarligt og nænsomt for at undgå provokerende stillinger i den nuværende fredssituation.

Foruden dette understregede Öcalan, at de to parter burde koncentrere sig om realistiske og oprigtige forslag til en ægte begyndelse og finde måder og metoder til at sætte disse i praksis.

Han understregede også vigtigheden af mediernes rolle og den formidling, de videreførte til befolkningen, og at de derfor bør tage en konstruktiv og objektiv rolle, hvor de er opmærksomme på, at der er indledt en vanskelig historisk proces.

Öcalan kom også ind på ulykken i Soma (kulmineulykken hvor over 300 ansatte døde), som blandt andet var resultatet af den brutale kapitalismes mangel på samvittighed. Endvidere påpegede han, at denne udvikling gjorde, at det var nødvendigt med en stærkere venstrefløj og ikke mindst stærkere fagforeninger, som kunne kæmpe for arbejdernes dårlige arbejdsforhold.

Afsluttende sagde Öcalan, at han havde fuld tillid til folk i Agri og Norşin og tilføjede: “Svaret skal gives til alle de chikanerier, der fandt sted den 30. marts, og det vil være en indikation, ikke bare for vores ære, men for vores vilje til fred og demokratisk politik”.

Öcalan ønsker, at hans budskab om en permanent fred og skabelsen af en demokratisk styreform bliver udviklet i hele Mellemøsten og få skabt et sted, hvor der er fokus på religiøst og kulturelt mangfoldighed inden for demokratiets grænser.

Öcalan sendte sine særlige hilsner til unge og kvinderne i Iğdır, Botan, Agri, Norşin, Yüksekova og Hakkari.

Kilde: Özgürgündem.com.tr

Abdullah Öcalan NYHEDER