Amerikanske luftangreb er rettet mod iranske revolutionsgarde og deres allierede i det østlige Syrien

Amerikanske luftangreb er rettet mod iranske revolutionsgarde og deres allierede i det østlige Syrien

Det amerikanske militær rettede luftangreb mod to faciliteter i det østlige Syrien, der bruges af Irans islamiske revolutionsgarde (IRGC) og tilknyttede grupper, meddelte forsvarsminister Lloyd Austin torsdag.

Ifølge erklæringen er selvforsvarsangrebene et svar på en række igangværende og for det meste mislykkede angreb af iransk-støttede militsgrupper mod amerikansk personale i Irak og Syrien, der begyndte den 17. oktober.

“Præsidenten dirigerede dagens handling for at gøre det klart, at USA ikke vil tolerere sådanne angreb og vil forsvare sig selv, sit personale og sine interesser,” bemærkede Austin.

“USA søger ikke konflikt og har ingen intentioner eller ønsker om at engagere sig i yderligere fjendtligheder, men disse iransk-støttede angreb mod amerikanske styrker er uacceptable og må stoppe. Iran ønsker at skjule sin delagtighed og benægte sin rolle i disse angreb på vores styrker. Det vil vi ikke lade dem gøre. Hvis angreb fra Irans stedfortrædere mod amerikanske styrker fortsætter, vil vi ikke tøve med at træffe yderligere nødvendige foranstaltninger for at beskytte vores folk.”

Ifølge forsvarsministeren havde de snævert skræddersyede angreb i selvforsvar udelukkende til formål at beskytte og forsvare amerikansk personel i Irak og Syrien. “De er adskilt fra den igangværende konflikt mellem Israel og Hamas og udgør ikke et skift i vores tilgang til Israel-Hamas-konflikten. Vi opfordrer fortsat alle statslige og ikke-statslige enheder til ikke at træffe foranstaltninger, der ville eskalere til en bredere regional konflikt.”

Kilde: Anonymous, 2023: US airstrikes target Iranian Revolutionary Guards and their allies in eastern Syria. ANF, 27. October 2023.

Oversættelse: Jesper Brandt 

NYHEDER