At hjælpe folk i nød og i fremtiden

Af Tommy Flugt

At tro man er ansvarsfri for sine handlinger. At ingen ting betyder noget og alt er lige gyldigt og ytringsfriheden er total, det er da vist nogle af de såkaldte værdier, der er faldet til jorden for øjnene af os. Vi ved nu hvad der tæller. Handling, hjælp og omsorg for mennesker i nød.

Og politikerne har fået en lærestreg i at hvad man udkommunikerer får man igen. Militæret ved nu at man ikke kan løse verdens sociale problemer med våben. Det er andre værdier der skal til.

Ytringsfriheden og tolerancen kan beskrives enkelt. Ytringsfriheden er ikke klasseløs. Som altid ytrer man sig i ansvar for sine ytringer og i nødvendig empati med medmennesket. Det borgerlige begreb tolerance har en mere aktiv fætter, der hedder solidaritet.

At få stoppet årsagen til krige er det væsentlige. Den grimme holdning med at sparke nedad mod indvandrere er ødelæggende og deler samfund i to: dem og os i stedet for at samle til demos = folket.

Vi er nødt til at forsvare vort velfærdssamfund. Usikkerheden i samfundet giver bekymringer og de rammer de svageste og giver angst. Angst æder sjæle op og giver vrede og det rammer vore indvandrere. Derfor skal vi forsvare velfærdssamfundet, for at gøre det bedre.

Ved at forsvare det gør vi også folk trygge nok til at have overskud til medmennesker. Der skal overskud og tryghed til den nødvendige og solidariske handling.

*Forfatteren er selv ansvarlig for sine holdninger, som ikke nødvendigvis repræsenterer redaktionens synspunkter.

INFO: Tommy Flugt – Forfatter, medlem af Dansk Forfatterforening og Dansk PEN – 15.09.2015

DEBAT NYHEDER