Bayik: “Vi er parat til at forsvare kurderne i Syrien og Irak for enhver pris”

Bayik: “Vi er parat til at forsvare kurderne i Syrien og Irak for enhver pris”

Cemil Bayik, medformand for Kurdistans Fællesskabets Union, siger i et interview med David Messenguer fra Vice News, at ISIS er et resultat af den amerikanske og europæiske politik baseret på udnyttelsen af politisk islam for at intervenere i Mellemøsten, og han tilføjer at et af formålene med ISIS er at ødelægge kurderne i forbindelse med, hvad de har opnået. Bayik understreger, at de ikke vil tillade ISIS at nå deres mål, og de er parate til at forsvare kurderne i Syrien og Irak for enhver pris.

David Messenguer: Hvad er din reaktion på ISIS’ offensiv i Mellemøsten?

Cemil Bayik: Mellemøsten lider af en hurtig disintegration, hvilket er en stor trussel ikke blot for befolkningerne i regionen, men også for menneskeheden. Den sekteriske krig vil bringe store ødelæggelser og dermed vil demokratiet, friheden og retfærdigheden lide et alvorligt tilbageslag. USA og Europa er ansvarlige for denne trussel. De baserede deres indgriben i Mellemøsten på en strategi om at støtte det politiske islam. ISIS er en gren af denne strategi. Dette vil medføre opløsningen af Irak.

David Messenguer: Er du overrasket over, hvor hurtigt ISIS har udviklet sig?

Cemil Bayik: Det faktum at ISIS har taget Mosul og Saladin (provins, hvor Tikrit ligger) uden at støde på nogen modstand viser, at der er en forud fastsat plan med regionale og internationale magter involveret. Hovedformålet med denne plan er at skabe opløsning blandt folk og de nye stater.

David Messenguer: Hvis det er nødvendigt, vil PKK give militær støtte til Peshmerga-styrker i kampen mod ISIS?

Cemil Bayik: Vi er parat til at forsvare kurderne i Syrien og Irak for enhver pris.

David Messenguer: Det er blevet rapporteret, at den tyrkiske regering har brugt våbenhvilen til at bygge stort antal nye militære stillinger. Er fredsprocessen dødsdømt?

Cemil Bayik: Opbygning af nye militære stillinger er en måde at handle til en krig. Den tyrkiske premierminister, Recep Tayyip Erdogan, har ingen reelle intentioner om at løse det kurdiske problem gennem demokratiske midler. Han opretter et tomt håb blandt folk og får dem til at tro, at de vil løse det kurdiske spørgsmål.

David Messenguer: Vil PKK holde våbenhvilen?

Cemil Bayik: Alt afhænger af den tyrkiske regering. Opbygning af nye militærbaser og støtten til de radikale grupper mod kurderne i Syrien overtræder vilkårene for våbenhvilen. Hvis Ankara ikke indleder forhandlinger, vil vi bruge den legitime ret til at forsvare os selv.

Kilde: Hawarnews.com

Artiklen er oversat og redigeret af Nûdems redaktion.

Indland Udland