Beviser på samarbejdet mellem Tyrkiet og IS

Beviser på samarbejdet mellem Tyrkiet og IS

Paraplyorganisationen TEV-DEM, som er sammenslutning af foreninger i Rojava, fortæller, at de har beviser på samarbejdet mellem Tyrkiet og IS.

Ferhad Derik, som er menig bestyrelsesmedlem i TEV-DEM, udtaler til nyhedsbureauet DIHA følgende: ”Vi har åbenlyse beviser på samarbejdet og har tænkt os, at de bliver fremstillet for hele verden, så alle kan få en bedre og bredere indsigt i, hvad der er sket i regionen. Bevismaterialet viser, at IS er blevet hjulpet logistisk af de tyrkiske myndigheder, samt at IS har haft fri bevægelighed over den tyrkiske-syriske grænse. Endvidere har vi beviser på, at de kurdiske styrker i Rojava er blevet angrebet af tyrkiske styrker og derved har de indirekte støttet IS i deres kamp mod os.”

Ferhad Derik udtrykker også, at de har beviser på, at IS-medlemmer er blevet behandlet på tyrkiske hospitaler og efterfølgende indkvarteret på hotellet efter endt behandling.

Siden den 24. oktober er angrebene mod Rojava-regionen forøget og Ferhad Derik pointerer, at Tyrkiet har en finger med i tingenes udvikling. TEV-DEM ser angrebene mod Rojava som provokationer, hvor man har et ønske om, at YPG og YPJ svarer igen, så man har en undskyldning for at gå ind i Rojava. ”Med YPG og YPJ’s sejr i Gire Spi (Tel Abyad) den 15. juni, blev AKP nødt til at ændre sine planer og derfor angriber man nu de kurdiske områder. Med denne sejr kunne man ikke mere hjælpe IS med logistik direkte til Raqqa, eftersom det nu er YPG- og YPJ-styrkerne, der har kontrollen med grænsen,” siger Ferhad Derik til DIHA.

Ferhad Derik opfordrer afsluttende verdenssamfundet til at se Tyrkiets rolle i regionen, og hvordan de støttet IS’ kamp, samt at man lægger et større fælles politisk pres på Tyrkiet og de andre IS’ støtter. Endvidere skal støtten til kurderne forøges markant, da de kurdiske styrker har vist, at de kan tage kampen op mod IS.

Indland NYHEDER