Tyrkiet fængsler endnu to Erdogan-kritiske journalister

Tyrkiet fængsler endnu to Erdogan-kritiske journalister

Endnu to journalister er her til aften blevet arresteret i Tyrkiet. En af Tyrkiets største aviser Cumhuriyets redaktionschef Can Dündar og avisens ansvarlig redaktør i Ankara Erdem Gül er blevet arresteret her til aften, hvor de blev sigtet i forbindelse med en nyhed tilbage i juni 2015, hvor de fik dokumenteret, at lastbiler, tilhørende tyrkisk efterretningstjeneste (MIT) fragtede våben og ammunition til IS.

Dündar og Erdem er blevet anklaget for ‘politisk spionage, der har afsløret statens hemmeligheder’, som det lyder i anklageskriften. Den tyrkiske præsident Erdogan fremgik som sagsøgeren i anklageskriften. Arrestering af Dündar og Erdem kommer på ingen måder bag på nogen i Tyrkiet, da Erdogan flere gange har indikeret, at Dündar og Erdem bør retsforfølges på baggrund af deres kritiske journalistik i Tyrkiet.

Tyrkiet, som verdens største fængsel for journalister, har dermed udvidet fængselpladsen for yderligere to tyrkiske journalister her til aften.

Den Erdogan-kritiske journalist Can Dündar fra avisen Cumhuriyet og avisens redaktionsansvarlige i Ankara Erdem Gül, er torsdag aften blevet anholdt af tyrkisk politi. Anholdelsen kommer i kølvandet på en lang periode, hvor Dündar tydeligvis har været et torn i øjet på Erdogan, hvilket han da også er blevet kritiseret for offentlig af selvsamme Erdogan.Dermed fortsætter anholdelses bølgen af Erdogan kritiske journalister. Ifølge organisationen “Platform for Anholdte og Arresterede Journalister” er der pr. 5. november 2015 28 journalister siddende i tyrkiske fængsler, heriblandt 4 ansvarshavende redaktører.

fængslede journalister

Se navne på fængslede journalister her

Indland NYHEDER