Kurdistans Arbejderparti har 37-års fødselsdag

Kurdistans Arbejderparti har 37-års fødselsdag

I dag er det 37 år siden Kurdistans Arbejderparti (PKK) blev etableret ved et møde.

Den 27. november 1978 holdt PKK sit første etableringsmøde i den kurdiske landsby Fis ved provinsen Lice, som var startskuddet for PKK’s kamp.

Kurdere verden over fejrer dagen som en form for opstandelsesdag, dagen hvor kurderne gjorde op med magthavernes tyranni og undertrykkelse i fire dele af Kurdistan

Selvom PKK i de sidste fire år har kæmpet aktivt mod IS i Syrien og i Irak, så står PKK fortsat på USA’s og EU’s terrorliste.

Nûdem har spurgt Sammenslutning af de Kurdiske Foreninger i Danmark (FEY-KURD), hvad det har betydet for den kurdiske kamp, at PKK er på USA’s og EU’s terrorliste.

”Netop på grund af at PKK ikke er blevet fjernet fra terrorlisten, sidder der aktuelt otte kurdiske aktivister i tyske fængsler. I Danmark fortsætter retssagen mod ti kurdiske aktivister i Østre Landsret, hvor de beskyldes for økonomisk støtte til PKK til trods for, at de blev frifundet i Byretten sidste år,” udtaler FEY-KURD.

Samtidig finder FEY-KURD det uforståeligt, at USA og EU betragter kurderne som deres allierede i Mellemøsten, men alligevel sætter PKK på terrorlisten. “En frihedsbevægelse som PKK, der ellers kæmper mod terrorister i Mellemøsten bliver dermed mod al logik betragtet som en terrororganisation af USA og EU.”

Afsluttende siger FEY-KURD til Nûdem, at kurdernes legitime kamp kriminaliseres, selvom PKK gang på gang har erklæret våbenhvile for at bane vejen for en fredelig og demokratisk løsning af det kurdiske spørgsmål. Tyrkiet har besvaret våbenhvilen med flere angreb og massakrer mod det kurdiske folk.

Indland NYHEDER Udland