Borgere stopper kampe nær Roboski

Tyrkiske soldater indstiller 10 dage lang operation på den tyrkisk-irakiske grænse efter folkeligt pres fra Roboski-borgere. 

Efter et år med fredsforhandlinger og våbenhvile har tyrkisk militær for 10 dage siden indledt en militæroperation mod PKK-guerillaer på den tyrkisk-irakiske grænse.

HPG, (Folkets Forsvarsenhed) berettede mandag, at tyrkiske styrker angreb “Sehit Kendal” området med haubitser, morterer og kampvogne og et sammenstød skete umiddelbart efter disse bombardementer.

Efter det tyrkiske angreb og det efterfølgende sammenstød mellem HPG og tyrkiske styrker har flere hundrede kurdere deri bl.a. BDPs folketingsmedlem, Faysal Sariyildiz, og lokalpolitikeren, Hami Akti, marcheret mod grænsen for at tvinge soldaterne tilbage, mens militæret oprustede styrken ved grænsen med flere soldater.

Soldaterne standsede mængden med håndholdte skjolde, mens folket brugte deres kroppe som skjolde, hvilket i sidste ende tvang soldaterne tilbage, samt indstillede bebyggelsen af det såkaldte “Sikkerhedsvej”, som i virkeligheden er en del af planen for at pacificere PKK/HPG i området.

Roboski-borgerne melder ud, at de ikke vil forlade området, så længe risikoen for et omfattende sammenstød er der.

Kampe i 10 dage

Tyrkisk militær har for 10 dage siden overtrådt en våbenhvile, som var etableret for et år siden ved de første fredforhandlinger mellem Abdullah Öcalan og AKP-regeringen. Tyrkiske styrker indledte en militæroperation mod HPG-enhederne på den irakiske del af grænsen og var utilfreds med HPGs kontrol over områderne, hvor den såkaldte “Sikkerhedsvej” gik igennem.

Kilde: Firatnews.com

Indland Udland