Brev fra Selahattin Demirtas

Brev fra Selahattin Demirtas

Selahattin Demirtas, medformanden for oppositionspartiet HDP, som er fængslet i Tyrkiet siden november sidste år, har sendt en pressemeddelelse i forbindelse med IS’ angreb i Istanbul.

Angrebet som fandt sted i løbet af de første timer af det nye år, mistede 39 mennesker af forskellige nationaliteter livet og flere var blevet såret.

Demirtas fordømmer heftigt dette angreb og siger: “Dette er ikke vores lands skæbne og det bør ikke være. Jeg understreger mit ønske om, at sådanne angreb ikke gentager sig, jeg ønsker guds nåde over alle de mennesker, der mistede livet ved angrebet i Ortakoy, Istanbul. Ønsker en hurtig bedring til alle de sårede.”

Demirtas siger, at dette angreb har igen afsløret en alvorlig efterretningssvaghed og bemærker, at regeringen er helt og fuldt ansvarlig for at sikre den offentlige orden og skal vise stor følsomhed i at beskytte balancen mellem frihed og sikkerhed.

HDP’s medformand siger: “For at forhindre denne type angreb, oprettelse af demokratiske og liberale standarder i hele landet er lige så vigtigt som at gennemføre sikkerhedsforanstaltninger. Når friheder er begrænset i navnet på store sikkerhedspolitikere er det uundgåeligt, at de sociale sygdomme, blødninger og sår ikke vil opstå.

Vejen ud fra disse katastrofer, som vi har oplevet i Istanbul, er ikke at gøre hele landets befolkning 78 millioner afhængig af et menneskes eller en lille nationalistisk gruppes styring, men at bygge en lige og fælles liv, der samler sig omkring den demokratiske ånd. At skabe de sociale forhold, hvor ikke nogle etniske, religiøse, kulturelle eller politiske grupper føler sig udelukket, og at bruge en samlende og pluralistisk sprog er den mest effektive sikkerhedsforanstaltning.

Jeg vil gerne konstatere med stor sorg, at regeringen, ved at undertrykke og arrestere politikere, journalister, akademikere, forfattere og i virkeligheden alle kritikere af regeringen, er ved at opdele landet i folks hjerter og sind samt kører vores samfund mod kaos.

Man kan ikke etablere sammenholdelsen ved at udelukke den demokratiske opposition, HDP, som er det tredjestørste politiske parti i landet. Regeringen bør bruge sin energi for at skabe fred og sikkerhed i landet i stedet for at angribe HDP. Den største opgave, der står foran os, er at gennemføre de demokratiske reformer, der vil konsolidere tilhørsforholdet som 80 millioner mennesker føler over dette land.”

Demirtas opfordrer alle folk til at deltage i denne proces med en opfattelse af, at deres identitet og tro, forskellige livsstil og verdenssyn udgør deres rigdom, til at stå sammen for at beskytte demokratiet, menneskerettigheder og frihedsrettigheder og foretage en fælles kamp for vores sociale fred.

Indland NYHEDER