Peshmergaer: Guerillaerne skal blive i Sydkurdistan

Peshmergaer: Guerillaerne skal blive i Sydkurdistan

Næsten 200 peshmergastyrker besøgte i de forgange dage PKK i Qandil-bjergene og udtrykte her, at man sammen med guerillastyrkerne ville bekæmpe de tyrkiske tropper, hvis de valgte at angribe Sydkurdistan. Et angreb på guerillastyrkerne i Sengal ville blive anset, som et angreb mod alle kurdiske styrker, understregede pesmergaerne ved en officiel pressemeddelse.

“Qandil og Sengal er en del af vores røde tråd og er derfor meget værdifuldt for os kurdere, så derfor er vi villige til at kæmpe for beskyttelse af disse regioner. Endvidere skal der lægges en generel fælles slagplan for løsningen af problematikkerne i Kurdistan. En plan, som kan hjælpe os med blandt andet at komme ud af den økonomiske og politiske krise, vi befinder os i i Sydkurdistan,” udtalte peshmergaernes talsmand Ömer Heci Hüsen.

Ömer Heci Hüsen sagde, at de var klar over Tyrkiets og Vestens planer og ideer mod kurderne, og at man ikke accepterede denne politiske dagsorden.

“Kurderne har de sidste 40-50 år opnået store politiske resultater og vil fortsætte sin kamp for frihed, fred og demokrati, og ingen skal forhindre os i denne udvikling. Vi som peshmergaer vil ikke acceptere, at Tyrkiet for eksempel prøver at skabe splid iblandt os kurderne og får os til at bekæmpe hinanden. Tværtimod vil vi stå sammen og opnå fælles resultater for vores folk,”udtalte peshmergaernes talsmand Ömer Heci Hüsen.

Peshmergaerne opfordrede til, at folket støttede op omkring de kurdiske styrker og bad specielt de sydkurdiske partier om at tage afstand fra at samarbejde med Tyrkiet, da deres hensigt overhovedet ikke var til gavn for det kurdiske folk og Kurdistan. Endvidere kritiserede man i pressemeddelsen den sydkurdiske ministerpræsident Necirvan Barzani, da det burde være ham som regionens leder, der opfordrede til en sådan opbakning.

Gueriallerne bør blive i Sengal

Ömer Heci Hüsen pointerede ligeledes, at guerillaerne burde blive i Sengal, da deres tilstedeværelse er vigtigt for dem og ikke mindst for folket, som hovedsageligt er ezidier.

“Det var guerillaerne, der reddede ezidierne for en massakre i Sengal, det er guerillaerne der dagligt kæmper mod IS for blandt andet at beskytte ezidierne og derfor bør Barzani ikke udtale, at guerillaerne skal væk fra regionen. Der er brug for fællesfront og splittelse i denne meget vanskelige tid,” udtalte peshmergaernes talsmand Ömer Heci Hüsen.

Indland NYHEDER