Chobani støtter Kobanê med 2 millioner dollars

Chobani støtter Kobanê med 2 millioner dollars

Den kurdiske grundlægger af det amerikanske yoghurtmærke, Chobani, sagde torsdag, at han har doneret 2 millioner dollars til kurdere i Nordirak og i Nordsyrien langs den tyrkiske grænse.

Det er blevet udtalt, at pengene der er doneret af grundlæggeren af Chobani, Hamdi Ulukaya, vil gå til telte, tæpper og mad.

Yahoo skriver, at grundlæggeren er kurder fra Tyrkiet, der i 1994 tog til USA for at studere engelsk, og han på sin vej grundlagde sit yoghurt-imperium.

“Alt hvad der sker, er tæt på mig og det er personligt for mig,” udtalte Ulukaya til AFP

“Jeg kan ikke sidde og se disse børn og kvinder gå gennem bjergene for at flygte fra krige. Tusindvis af flygtninge, der flygter fra vold i Syrien og Irak søger ly ved den tyrkiske grænse.”

Ulukaya købte en lille fetaost-fabrik i 2002, og virksomheden voksede hurtigt. I 2005 købte han et mejeri, der var ejet af madgiganten Kraft.

Han gik på markedet og skabte Chobani, som er græsk stillet yoghurt fyldt med proteiner. Ifølge Chobanis hjemmeside passerede salget 1 milliard dollars sidste år.

Donationen vil blive givet til det internationale Rescue Committee og De Forenede Nationers Flygtningehøjkommissariat. “Vi vil sørge for at hjælpen, når frem til de mennesker, der har brug for det,” sagde Ulukaya.

Indland Udland