Dansk delegation overværer historisk valg i Tyrkiet

Dansk delegation overværer historisk valg i Tyrkiet

Fem måneder efter parlamentsvalget, hvor regeringspartiet ikke fik det absolutte flertal, og hvor det pro-kurdiske parti HDP kom over spærregrænsen på 10%, skal landet nu igen til valgurnerne. En dansk delegation overværer det historiske valg i Tyrkiet.

Konflikten mellem statsmagten og det kurdiske mindretal bevirker, at folkeafstemningerne ikke altid går retfærdigt til, og det drejer sig især særligt om de kommuner, hvor der er tæt løb mellem regeringspartiet og det pro-kurdiske parti, HDP. Derfor vil en dansk delegation bestående af valgobservatører sammen med observatører fra store dele af Europa stå klar i Tyrkiet for at overvære valgkampen og forsøge at sikre, at den går demokratisk til.

Delegationen består af: Serdal Benli, Viceborgmester i Gladsaxe og medlem af SF’s landsledelse. Pernille Frahm, tidligere MF’er. Bjarne Overmark, byrådsmedlem fra Randers (Ø). Trine Henriksen, byrådsmedlem Gladsaxe (Ø), Kim Kristensen Randers (Ø), Steen Andersen Brøndby (Ø), Marianne Frederik Frederiksberg (Ø), Leif Juhl Holbæk (Ø), Bertil Videt, Emil Ravnbøl (Ø), Pelle Andersen (Ø) Frederikssund m.fl.

“Valget har en enorm principiel betydning for Tyrkiets demokratiseringsproces og bliver et pejlemærke for tilslutning til præsident Erdogan og regeringspartiet AKP. Det er et historisk valg, der foregår i lyset af politisk kaos i landet, en fredsproces med kurderne, som er sat på køl og et anspændt forhold til konflikten i Syrien. Senest er to regerings/Erdogankritiske landsdækkende medier sat under administration,” skriver delegationen i en pressemeddelelse.

Indland NYHEDER