Demirtas og Yüksekdağ opfordrer internationale institutioner til at hjælpe Sur – TYRKIET

HDP formændene opfordrede alle nationale og internationale demokratiske institutioner og platforme til at udtrykke en kraftig reaktion mod den nuværende politiske og humanitære krise i Sur og handle solidarisk med befolkningen i Sur.

Tirsdag den 1. marts 2016 NYHEDER fra ANF- Oversat af Tommy Flugt

Folkets Demokratiske Parti (HDP): Formændene Figen Yüksekdağ og Selahattin Demirtas har skrevet et brev til generalsekretariatet for de Forenede Nationer, til FN-tilknyttede institutioner, alle parlamenter og formandskabet for Europa-Parlamentet, Europa-Kommissionen, Generalsekretariatet for Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, ambassader og politiske partier i udlandet.

HDP formændene opfordrede alle nationale og internationale demokratiske institutioner og platforme til at komme med en stærk reaktion mod den nuværende politiske og humanitære krise i Sur og handle solidarisk med befolkningen i Sur.

Brevet fra HDP formændene lyder:

“På grund af 58 separate udgangsforbud, der er pålagt i flere kvarterer i de 21 distrikter i 7 kurdiske provinser, har 290 borgere indtil nu mistet livet. Det udgangsforbud og den blokade i Sur-distriktet i Diyarbakir, som er erklæret af Diyarbakır guvernørposten, har absolut intet juridisk og forfatningsmæssigt grundlag. I dag den 2. december 2015 går det ind i sin 90. dag. Fireogtyve lokale borgere har mistet livet i løbet af dette udgangsforbud. Antallet af tab omfatter kun dem, der kunne identificeres.

I århundreder har Sur-distriktet været det kulturelle, sociale, økonomiske og historiske centrum i Diyarbakır. Det udgangsforbud, der er pålagt distriktet, udgør en militær blokade og er i klar modstrid med de grundlæggende rettigheder, friheder og det statslige ansvar fastsat i forfatningen, såsom retten til liv, retten til sundhed, retten til uddannelse og retten til at rejse. Det økonomiske, sociale og kulturelle liv i Sur er gået i stå; uden el og vand i boligerne og ingen basale ydelser som apotekere og bagerier i gaderne. Under disse alvorlige forhold og mens verden ser til, mister børn, kvinder og ældre deres liv én efter én. Selv ikoniske og hellige offentlige steder, der anses for at være menneskehedens fælles kulturelle og religiøse arv, omdannes til ruiner under udgangsforbuddet mod fællesskab, og håndhæves af militæret, politiet og paramilitære styrker. Tanks og tungt artilleri har skadet Diyarbakir bymure, officielt opført som en UNESCO World Heritage Site. Den fem hundrede år gamle Kurşunlu moske, den historiske Hasırlı Mosque, den 1700 år gamle Saint Mary Church, den historiske Surp Giragos Kirke og protestantiske kirker er blandt de historiske steder, der er blevet ødelagt og gjort ubrugeligt gennem udgangsforbuddets håndhævelse.

Et hundrede og otte og halvfjerds kroppe er indtil nu blevet hentet fra de “Grusomme Kældre” i Cizre distriktet Şırnak. Men de familiemedlemmer, som blev identificeret i de afdødes rapporter, viser at deres kroppe var blevet brændt til ukendelighed. Desuden er ligene med forsæt transporteret til forskellige andre byer i Tyrkiet til obduktioner og procedurer, som igen har forværret de efterladte familiemedlemmers lidelser.

Vi har ikke andet valg end at forhindre forekomsten af ​​endnu en tilsvarende ugerning i Sur. Det udgangsforbud i Sur skal straks hæves. Det er den eneste måde at forhindre en gentagelse af Cizre massakren på. Den massakre, der med al sin grusomhed, skete lige foran verdens lukkede øjne. Den militære blokade skal ophæves, så mennesker, hvis liv er i fare, kan blive sikkert evakueret.

Alt, der sker i Sur i øjeblikket, og alt, der vil ske i de kommende dage, er et spørgsmål om menneskelighed og menneskelig værdighed.

Internationale offentlige og politiske aktører er nødvendigvis interesseret i bæredygtigheden og​​stabiliteten i Tyrkiet og regionen. I lyset af de seneste udfoldede begivenheder i Tyrkiet, er der blevet et presserende behov for at have en klar holdning til frihed, fred og demokrati.

Vi opfordrer alle nationale og internationale demokratiske institutioner og platforme til at udtrykke en stærk reaktion mod den nuværende politiske og humanitære krise i Sur og handle solidarisk med befolkningen i Sur. ”

 

Fordansket af Tommy Flugt  2.03.2016

NYHEDER Udland